מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
3 תגובות

מרק דלעת ועוף



המיצרכים

3 כרעי-עוף

300-400 גרם דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות

4 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

3 שיני שום קלופות

1 כף רסק עגבניות

מלח ופילפל שחור

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מניחים בסיר גדול את הכרעיים, הדלעת, הסלרי, השום ורסק העגבניות ויוצקים מים עד לכיסוי המרכיבים. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה מאד. מתבלים במלח ופילפל שחור,זורים למעלה את הפטרוזיליה ויוצקים לקערית הגשה.




תגובות

רונית2
20/03/12 9:29

תגידו עם איזו סכין אתם חותכים דלעת? תמיד איכשהו אני נלחמת איתה ובסוף נחתכת בעצמי וזורקת חצי לפח. מה שגורם לי לוותר מראש על בישולי דלעת.

gilia2012
20/03/12 10:15

אני לא יודעת אם הבעיה זה הקילוף או החיתוך.
לגבי הקילוף:
אני חותכת את הדלעת לאורך לאורך ה"עמקים" ואז כל רצועה קולפת בקולפן.
לגבי החיתוך - אין ספק שצריך להשתמש בסכין גדולה וחדה. זה נכון לגבי רוב הירקות הקשים.

יופי
20/03/12 11:56

חחחחחחחח רונית, תארת אותי באותו מצב.וכן למדתי עם הזמן לחתוך ב"עמקים" כמו שכתבה גילה. או פשוט לבחור חלק יחסית ישר בחנות.חייבים סכין גדולה ורחבה