מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול שנקראים דנרבציה של עורקי הכליה (renal denervation). ​ ​ לאורך הקריירה, פרופ' ארבל זכה בפרסים רבים על טיפול מצטיין במטופלים ומחקר חדשני. ​פרופ' ארבל פרסם מעל 200 מאמרים בספרות הבינלאומית, כמו כן, הוא סוקר במעל 40 עיתונים ומייצג את ישראל במחקרים בינלאומיים. הוא מוזמן באופן תדיר לתת הרצאות בכנסים ישראליים ובינלאומיים על מגוון נושאים בקרדיולוגיה האתר שלי : http://yaronarbel.com/

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבתעוקה נשימתית במאמצים נמוכים

תעוקה נשימתית במאמצים נמוכים

13/08/14 12:01
5 תגובות

אני בן 53, ללא בעיות רפואיות וכל חיי אני שומר על כושר גופני גבוה. בשנים האחרונות נתקלתי בבעיית תעוקה נשימתית אבל דווקא במאמצים נמוכים. כלומר, נוצרה מן מדרגת מאמץ התחלתי שמאוד קשה לי לעבור אותה. בדיקות דם וריאות עברו באופן תקין ונותרה לי בדיקה קרדיולוגית. (לפני פחות משנה עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ שנמצאה תקינה). התופעה מופיעה לא רק באימון. כשאני קם למשל מהכיסא והולך מספר צעדים, מתחילה נשימה מואצת ותעוקה בקנה הנשימה. או בהליכה רגילה ברחוב, כשעלי לעלות אפילו 4-3 מדרגות למפלס אחר ברחוב, התופעה חוזרת על עצמה ב 90% מהמקרים האלו. עלו השערות של "אסתמה מאוחרת" או אלרגיה לאבק או דלקת קרום הלב. אשמח כמובן לשמוע רעיונות חדשים ודרכי פתרון.



תגובות

ד--ר-רון-גולן
13/08/14 12:16

שלום אורי,

הבדיקה המומלצת לבירור במקרים כאלו, מעבר להערכה רפואית יסודית של הרופא המטפל, היא בדיקת מאמץ משולבת לב-ריאה, או בשמה הלועזי Cardio-Pulmonary Exercise Testing (ר"ת CEPT). הבדיקה מצויה ב"סל הבריאות", אך יש לבקש אותה במיוחד.

במידה ותרצה לקדם  זאת, כתוב היכן אתה גר ואוכל להכווין אותך ליחידה שמבצעת את הבדיקה.

בברכת בריאות פעילה,

רון, SportsWave

אורי*
13/08/14 13:57

שלום ד"ר גולן

תודה על תגובתך.

אני אעלה את האפשרות הזו בפני הקרדיולוג כשאפגש עימו. הוא וודאי יכווין אותי ליחידה שמבצעת את הבדיקה (איזור מגורי בקרית אונו).

האם  SportsWavE מצביע על כך שהנך רופא ספורט? 

אם כן ואתה באיזור מגורי, אשמח להשתמש בשירותיך.

אורי

ד--ר-רון-גולן
13/08/14 15:37

כן, אני רופא ספורט ופיסיולוג של המאמץ.

ניהלתי את "מאוחדת ספורט", עד שקופ"ח מאוחדת סגרו את המכון לפני כחודשיים.

כמו כן, הקמתי ואני מנהל את המרכז לשיקום לב החדש במרכז הרפואי זיו, בצפת, ואני מבצע שם את הבדיקות המיוחדות הללו (במסגרת סל הבריאות ולספורטאים).

באזור מגוריך ניתן לבצע את הבדיקות הללו במכון לשיקום לב בתל השומר, וגם בביילינסון ובאיכילוב.

אני נמצא במרכז ארץ בימי ג' ו-ד', לייעוץ ובדיקות ברפואת ספורט, ומבצע גם את הבדיקה הזו, אך היא לא במסגרת "סל הבריאות" (בדיקה פרטית). לכן, אני ממליץ לבצע את הבדיקה באחד המכונים שציינתי כדי לחסוך את העלות הנלוות. כמובן שאתה תמיד מוזמן לעלות לצפת, ליהנות בנוסף מהסיור/טיול :-)

אשמח לראותך לאחר הבדיקה, במידה ותצטרך ייעוץ  (בתיאום מראש, ראה בפרטים אישיים שלי)

בברכת בריאות פעילה,

רון, SportsWave

msyairg
14/08/14 10:17

שלום אורי,

הייתה לי תופעה דומה לפני שלוש שנים [אז בגיל 51] - הייתי יוצא לרוץ ומיד, תוך מטרים, הייתה תעוקה על החזה. רצתי עם זה חודשיים עד שהגעתי לבדיקת לב במאמץ כמומלץ לך למעלה. הורידו אותי מהמכשיר ותוך שלושה ימים צונתרתי. הסתימות נפתחו ומאז אני רץ שוב.

בהצלחה!

אורי*
17/08/14 7:18

שוב תודה ד"ר גולן, במיוחד על ההזמנה לסיור.

כתבת לי מידע חשוב ואני אשתמש בו בשיחתי עם הקרדיולוג כשאפגש עמו ביום שלישי.

תודה גם ליאיר על ההתייחסות. מקווה שהבעיה שלי תיפתר כך שאוכל, כמוך, לחזור לפעילות.

שבוע טוב.