מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2ויקטוזה כן או לא
ויקטוזה כן או לא
16/08/14 11:13
6 תגובות
אני חולה בסוכרת סוג 2. היא התגלת אצלי לפני כ 12 שנים.
מאז רמות ההמוגלובין שלי נעות על 7.5 +/- ודי יציבות באזור הערכים הזה בכל השנים.
לקחתי תמיד כדורים כמו גלוקומין, ובשנתיים האחרונות אני מטופל בג'נואט, ועדיין רמות ההמוגלובין שלי די יציבות ואינן משתנות.
לאחרונה הומלץ לי לעבור לקלוקומין+ויקטוזה.
יש לי חשש לעבור לזריקות והשמועה שיש היא שצריך לעבור לזריקות רק ברגע האחרון כשאין ברירה.
התגובות שקיבלתי הן שמצבי אינו מצדיק שינוי לויקטוזה.
אשמח לשמוע מה שיותר דעות ממשתמשים בויקטוזה ומרופאים.
תודה
מירי17
הייתי רוצה לדעת אם אתה שומר על תזונה מתאימה, ומוותר על פחמימות ריקות, כי לדעתי הכל מתחיל
באוכל.
גם אצלי התגלתה הסכרת לפני 12 שנים, קיבלתי רשימת דיאטה מהדיאטנית בקופת החולים, אבל זה
לא עזר כלום, קראתי בפירסומים ובאינטרנט, וכך אימצתי דיאטה מעוטת פחמימות (מלאות כמובן)
תפוחי-עץ ואגסים, ו-3 כוסות מים בבוקר, והורדתי את רמת הסוכר החלבוני (ממוצע של כ-3 חודשים)
ל-5.8, כמובן גם פעילות גופנית ברמה סבירה.
ויכולתי להפחית בצורה דרסטית את התרופות שאני לוקחת (0.5 גלוקופאז' פעמיים ביום).
סוויט
ההקפדה העיקרית שלי היא לא לאכול מתוקים. אני עדיין אוכל מוצרים שאני לא מצליח להיגמל מהם כמו פיתות ולימים ואופן כללי.
הנתונים שיש לי , המוגלובין 7-8 בממוצע ויציב, הוא לפי הרגלי האכילה שתיארתי. אשמח לדעת יותר על הדיאטה שדיברת עליה , לא כל כך הבנתי ממה שכתבת.
במקרה שלי רק שאלתי בעלי נסיון או ידע אם המעבר לזריקת ויקטוזה, מכדורים אינה דרסטית מידי לנתונים שלי.
אני גם לא מצליח להבין אם נתוני ההמוגלובין שלי סבירים או גרועים? האחיות בקופת החולים נתנו לי תשובות מעורבות, אחת מהן שמחה שאני מתחיל עם הזריקה , ואחת אחרת הרימה גבה וטענה שמצבי אינו מצדיק לדעתה.
אז נכון ששתיהן עשו טעות שבכלל העירו על החלטת האנדוקרינולוג אבל עדיין יצרו אצלי את ההבנה הברורה שהחלטות כאלה אינן בשחור ולבן ולכן חשוב לי לשמוע מאחרי ם את דעתם ונסיונם.
אני צריך להחליט אם להמשיך עם נתוני הבדיקות שלי ככה או להעיז, אם זו בכלל העזה ולהתחיל עם זריקות יומיות.
מירי17
גם לי המליצו בזמנו להזריק אינסולין, אבל סירבתי.
התחום הנורמלי של ההמוגלובין המסוכרר הוא 4.0 עד 6.0,
הדיאטה שלי היא בעצם הרגלי אכילה, שונים בתכלית ממה שהיו, לא שום פחמימות ריקות, שזה כולל פיתות ובגט או
לחם לבן. כבר עדיף קוביה שוקולד מריר.
אני העדפתי לוותר על המתוקים, בידיעה ברורה שאני בוחרת בבריאות, ולא במחלות נילוות של הסכרת, ובבוא
הזמן ליפול למעמסה על משפחתי ועל ילדי, בגלל זה אימצתי אורח חיים שונה, וזה היה קשה במשך שבוע - זה הכל.
הרבה ירקות חיים, כחטיפים, כסלטים, ירקות מבושלים, רוטבי עגבניות שונים, כמות קטנה של בשר פעמיים בשבוע,
בין הארוחות תפוחי עץ ואגסים, במתינות. לחם שיפון או פומפרניקל, עם גבינה לבנה או קוטג',
יש טבלה שמראה את הערך הגליקמי של מזונות - ואפשר לאכול מה שהערך הגליקמי שלו הוא עד 54. (בערך)
מדי פעם אפשר "לזייף" וללכת למסעדה, אבל לא לעיתים קרובות מדי.
ההבנה היסודית שצריכה לחלחל עמוק היא שאוכלים בשביל לחיות, ולא חיים בשביל לאכול.
יש הרבה מאוד דברים שאפשר לקרוא בנושא, אבל כל אחד צריך להחליט מה הוא מוכן לעשות בשביל הבריאות
שלו, שזה בעצם למנוע סבל בעתיד.
elico1979
שבוע טוב סוויט, ויקטוזה היא אחת מקבוצת תרופות חדשות יחסית המוכרים כGLP-1 Agonist הניתנות בזריקה כמו אינסולין אך כמובן אינם אינסולין בעצמם. מתוך קבוצת התרופות הללו ויקטוזה היא זו שנותנים למטופלים הכי הרבה ויש עוד שתי תרופות חדשות יותר מקבוצה זו שאושרו לאחרונה וכבר נכנסו לשימוש באירופה ובארה"ב ולכן סביר להניח שהם גם יגיעו אלינו בהמשך. ויקטוזה היא תרופה מיוחדת הניתנת במסגרת סל הבריאות ומניסיוני אני יודע ששתי הקריטריונים העיקריים לקבלת התרופה הן HB1AC של 7.5 ומעלה ושהטיפול הפומי – דהיינו באמצעות כדורים - מוצה עד תום. אם אתה אומר שהערכים שלך יציבים לא ברור לי מדוע הומלץ לך לעבור לויקטוזה ונדמה לי שטוב תעשה אם תברר את הסוגיה הזו באופן מלא עם רופא האנדוקרינולוג או יועץ הסכרת המטפל בך כי בסופו של דבר הוא/היא שנותן/נותנת את ההמלצה ומנפיק/ה את המרשם. גם אני ניסיתי ויקטוזה וגם לי עניין ההזרקה הייתה חדש לגמרי ולקח לי זמן מה להתרגל אך ויקטוזה מגיע בעט הזרקה מוכנה וזה מקל על כל התהליך. אם תחליט כן לנסות אותו תוכל לקבל הדרכה ראשונית מצוות האחיות בקופת חולים שלך. היא אכן יותר מסורבל אבל היתרון שלה היא זה שהוא שיטת מתן תרופה הרבה יותר ישירה מבליעת כדור שעובר דרך ארוכה של עיכול ופירוק בקיבה ובמעיים עד שהוא מגיעה ללבלב. מה שחשוב לציין שההשפעה של ויקטוזה משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שכבר לוקחים אותו מזה כמה שנים עם תוצאות מוצלחות מאוד ולעומתם יש אחרים כמוני שלא יכלו להמשיך לקחת אותו בגלל תופעות הלוואי הבטניות – דהיינו שלשול ועצירות. אתה יכול לנסות אותו לתקופה כלשהי ובמידה ואתה מרגיש שהוא אינו מתאים לך תוכל לחזור לג'נואט. כמעט כל האנשים הלוקחים אותו סובלים מקצת בחילות בהתחלה אבל זה אמור לחלוף לאחר זמן ואם הוא מתאים לך הוא בוודאי יסייע לך לשמור על ערכי המוגלובין יציבים. כאמור, את שיטת מתן תרופה בזריקה אפשר ללמוד, מה גם שמדובר בעט הזרקה נוחה יחסית לשימוש וגם במחט מאוד דקה. לא אמור להיות לך בעיה עם זה לאחר שתקבל את ההדרכה המתאימה. רק בריאות, אליקו
דר' משה זילבר
שלום רב,
מספר נקודות למחשבה:
(1) ויקטוזה הינה תרופה הניתנת בהזרקה.
(2) אין התמכרות אליה, כלומר ניתן להפסיק בכל מועד שהוא.
(3) כמו כל תרופה, אין דרך לדעת מראש (באדם ספציפי) מה תהיה יעילותה ו/או תופעות הלוואי שלה. כך למשל, יש מטופלים אשר התרופה עוזרת להם וגם אינם סובלים מתופעות לוואי, ויש אחרים שהתרופה אינה עוזרת ו/או שהם סובלים מתופעות לוואי (מרבית תופעות הלוואי קשורות במערכת העיכול - דיכוי תיאבון, נפיחנות, שלשול, כאב בטן).
(4) אם תחת טיפול קיים (יהיה אשר יהיה) - איזון הסוכרת אינו אופטימלי, יש הגיון לנסות משהו אחר/חדש. זהו עיקרון בסיסי. מנסים ורואים. תמיד ניתן להפסיק טיפול או להמירו בטיפול אחר.
בברכה,
ד"ר זילבר
סוויט
אליקו וד"ר זילבר תודה על התייחסותכם. אני מתחיל לזרום לקראת ניסיון הוגן לויקטוזה לשפר את מדדי ההמוגלובין שלי. ד"ר זילבר יש לי שאלה שנלווית לכל העניין ובזה כנראה אסיים: מה אומר המוגלובין שנע בין 7-8 באופן קבוע? אחת האחיות הגדירה את מצב ההמוגלובין שלי כבינוני-טוב. האם זה בסדר ואפשר לחיות עם המוגלובין 7-8, בינוני-טוב ? האם זה נתון שמבטיח סיבוכים בעתיד הרחוק? האם עלי לדאוג בכל מחיר לחיות עם מדדי המוגלובין של 4-6 כמו אדם שאינו לוקה בסכרת?