מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

לנטון 30 מ"ג

05/03/15 0:19
3 תגובות

בן 59. מאובחן בארט . לוקח קבוע כדור ביום. בשנה האחרונה סובל מהתקררויות ודלקות גרון חוזרות ונשנות לפרקי זמן מתארכים  וההחלמות הופכות ליותר ויותר ממושכות. בדיקות דם ויטמין D נמוך (8). בהתייעצות עם רופא כללי הציע לי לשקול הפסקת השימוש בתרופה באופן הדרגתי עד לגמילה. במקום מציע לצרוך תוסף ויטמין D  תוסף פרו אנזים ושינוי תזונה כולל הפסקת אכילת כל מוצרי חלב ועוד. טוען שיש נזק אסטרטגי לגוף כתוצאה מדיכוי החומציות בקיבה שתפקידה גם לפרק ויטמינים וחומרים אחרים שחיוניים לגוף ולמערכת החיסונית . טוען שניתן לדכא את הריפלוקס באמצעות תזונה נכונה ושינוי אופן הנשימה לנשימה בטנית. האם יש עדויות לסימטומנים דומים בשימוש בתרופה? האם יש מידע לענין תופעות לוואי מהסוג המתואר אצל משתמשים אחרים? האם ניתן לדכא ריפלוקס רק באמצעות תזונה נכונה ותוספי מזון או התרופה אין בילתא? 



תגובות

yaela00
05/03/15 9:40

הייתי מאד רוצה לעזור לך אבל אני חוששת שידע בסיסי כמו שיש לי לא מספיק כדי לתת תשובה מנומקת ומבוססת.

מה שבכל זאת אני מציעה לך לבדוק לגבי תוספי תזונה זה לשאול באתר הזה: http://www.ask-solgar.co.il/?tab=1108

ולראות מה נטורופתית תגיד לך. יצא לי פעם אחת לשאול שם שאלה והם ענו די מהר

סימה-לבני
07/03/15 13:17

שלום רב,

 

נראה שלא בדיוק הסבירו לך מה המשמעות של הסינדרום הזה שנקרא בארט סינדרום Barrett's Syndrom.

כי לא מדובר כאן במצב התחלי, ששינוי בתזונה או שינוי באורחות חיים יכול לטפל בו, מדובר במצב שבו הדופן של הוושט ניזוקה כבר, ועכשיו צריך לוודא שהנזק לא ימשיך ולא יחמיר למצב סרטני.

לקריאה נוספת בעברית ראה ויקיפדיה כאן

ובאנגלית במדליין פלוס כאן

אם אכן האבחנה שלך היא תסמונת בארט, הרי שהקווים המנחים לטיפול, לפי ה UPTODATE כוללים טיפול שוטף למניעת צרבת ורפלוקס, שזה הטיפול שאתה מקבל באמצעות הלנטון, Lansoprazole,

ומעקב מסודר של אנדוסקופיות שמבטיח שהמצב לא מחמיר.

 

התלונות שלך לגבי דלקות גרון חוזרות, מחייב התייחסות רצינית של רופא, כמו שתוכל לראות ברשימת תופעות הלוואי של לנטון, כפי שמדווחת בעלון לצרכן,  הן יכולות אולי להיות שייכות לבארט, שינויים שאתה חש בגרון בגלל המחלה, ויכולות גם לא להיות שייכות.

בכל מקרה רופא מומחה צריך להכנס ולהסתכל במכשור מתאים כדי לשלול החמרה של הבארט, ולשקול אם להמשיך עם הלנטון, או להמליץ על תכשיר אחר כדי להבטיח שהרפלוקס מטופל והחומצה לא מיצרת דלקת בוושט.

 

לשאלתך לגבי ויטמין D, הרי שהוא לא נמצא ברשימת הויטמינים שמצבך יכול להשפיע עליהם, דווקא ויטמין B12 הוא זה שנספג פחות בטיפול ממושך עם לנטון, וכדאי שתבקש בדיקה שתבדוק מה הרמה שלו.

ויטמין D חסר לרבים, בעיקר בגלל אורחות חיינו, שבהם אנו נמנעים מחשיפה לשמש. במחסור מדווח, כמו במקרה שלך, מומלץ לקחת טיפול שישלים את החסר, או לחשוף את עצמך לשמש, לפחות את הידיים, כל יום לעשרים דקות בשעות השמש...

 

לשאלתך האחרונה אם ניתן לרפא את הרפלוקס ע"י תזונה נכונה ותוספי תזונה, ייעוץ של דיאטנית קלינית יכול להיות חיוני במצבך, ולא כדאי לוותר עליו.

הוא יכול להועיל גם אם על פי ההנחיות הבינלאומיות, אם באמת אתה סובל מבארט, הרופא לא יוותר לך על טיפול מונע רפלוקס, ומונע חומציות, לטובתך.

 

לסיכום, בהנחה שהאבחנה שרשמת נכונה, כלומר שמדובר במצב של Barrett's Syndrom מאובחן, חשוב שתמצא רופא מומחה גסטרואנטרולוג שאתה סומך עליו, ותנהג על פי המלצותיו, כדי שלא להחמיר חס וחלילה את המצב.

 

בברכה,

סימה לבני

רוקחת

המרכז ליעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

צביקה15
26/01/19 21:46

האם למישהו יש נסיון בטיפול בגלי רדיו RFA בתסמונת בארט? איפה הכי מומלץ לבצע טיפול זה