מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2קפיצות חריגות בסוכר
קפיצות חריגות בסוכר
09/03/15 0:30
3 תגובות
קורה לי משהו מאד מוזר לאחרונה ואשמח לשמוע טיפים לפתרון והסבר על התופעה.
במקרים שבהן אני אוכלת שטויות במשך היום (לא קורה הרבה אבל....) לדוג' בפורים. אני סופרת אינסולין כמו שצריך, מודדת סוכר שעתיים אחרי ולפני שאני הולכת לישון (כ 3-4 שעות אחרי סיום האכילה) וערכי הסוכר תקינים וללא צורך בתיקונים כלשהם. בבוקר אני קמה עם ערכים מאד מאד גבוהים (300+), יש לציין כי אני לא רגילה לכאלה ערכים (A1C= 5.8) וופעה זו מאד מלחיצה אותי. כמו כן המאכלים שאכלתי הם לא מהסוג השומניים שפירוקם יותר איטי.
תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ד"ר דינה ראלט PhD
יש בבוקר את תופעת "תסמונת השחר" בה הגוף מייצר סוכר מהגליקוגן בכבד... או "אפקט סומוגי" Somogyi Rebound השייך לסטרס ירידת סוכר בלילה...ראי פרוט בבלוג "דל קלוריות" של אסף פלדמן.
וגם כדאי לשים לב לסטרס בכלל שכן הוא יכול גם להעלות רמות סוכר.
ד"ר נירית אבירן ברק
אור שלום
קרוב לוודאי שאכילת ה"שטויות" באה לידי ביטוי בבוקר. וכמו שדינה ציינה, יש לשלול סטרס, תרופות חדשות ועוד.. מציעה להמשיך לעקוב וגם להיפגש עם דיאטנית. אם התופעה נמשכת, ייתכן ויש צורך לשנות את מינון האינסולין הבזאלי. כל טוב
בתיה אלימלך
הי אור,
יתכן שלמרות שאת סופרת את כמות הפחמימות בצורה נכונה, הגוף שלך מושפע ממזונות שונים באופן שונה. קחי לדוגמא פרוסת לחם מחיטה מלאה שמכילה כ 15 גרם פחמימה מול 3 כפיות סוכר שמכילות אותה כמות הפחמימות. האם תראי תוצאות דומות בערכי הסוכר לאחר שני מאכלים כל כך שונים אלו? רוב הסיכויים שלא.
לכן, צריך להתנסות ולראות, אולי במזונות מסויימים את צריכה להתאים את המינונים של האינסולין בצורה שונה ממה שאת רגילה לעשות בדרך כלל.
לאחר מספר נסיונות אני בטוחה שצליחי להגיע למינון הנכון עבורך וכמובן שיש אנשי מקצוע שיכולים לסייע לך במשימה.
בהצלחה
בתיה אלימלך דיאטנית קלינית מומחית בסוכרת