מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהכאבים בכליה לאחר הכנסת סטנד
כאבים בכליה לאחר הכנסת סטנד
06/05/15 19:57
1 תגובות
שלום, לפני כחודש התגלתה אצלי חסימה בכלייה השמאלית ע"י אבן בגודל 5 מ"מ שנמצאה בתחתית השופכן ממש לפני היציאה לשלפוחית השתן.ו כניסו לי סטנד כדי לפתוח את החסימה אך מאז במשך שלושה שבועות הכאבים בכלייה לא נפסקו ויוצא לי כמויות גדולות של דם בשתן וזה נראה לעין.
ניגשתי עוד מספר פעמים למיון ובכל פעם ערכו לי צילום סיטי בדיקות דם ושתן ונמצא כי אין חסימה וכי הסטנד לא זז ממקומו. למרות זאת הכאבים אינם נפסקים והם זהים לכאבים שיצרה לי האבן עוד מלפני שהוכנס לי הסטנד. מה יכולות הסיבות לכאב אם הסטנד אינו זז ממקומו? יכול להיות שהאבן ממשיכה לפצוע אותי גם כשהסטנד בפנים?
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך
אם האבן עדיין לא יצאה, יתכן שהיא גורמת לכאבים ולדימום שיש לך, גם כשהסטנט בפנים. הסטנט רק מוביל לכך שלא תהיה חסימה של ניקוז השתן ע"י האבן, אבל הוא לכשעצמו לא מוציא את האבן ולא מונע המשך מעבר שלה בדרכי השתן, עם כאבים ודימום. עליך להיות במעקב של אורולוג בענין הזה. יש להקפיד על שתיה מרובה מאד, כדי ליצור לפחות 2-2.5 ליטר שתן ליום. לעיתים האורולוגים נותנים כדורים שמרחיבים מעט את דרכי השתן ומקלים על מעבר האבן.