מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהכבר לא יודעת

כבר לא יודעת

24/09/15 23:42
3 תגובות

מסתכלת במראה ורואה נערה רזה, כ"כ רזה. קשה לקלוט שבעוד חמישה חודשים היא בת שמונה עשרה... מסתכלת במראה ומבינה שהאנורקסיה מתה עליי ככה, רזה, הכי רזה שיש.
בורחת מלפגוש את החבר שלי כי אני לא רוצה לספר לו, להדאיג אותו.
מתעלמת מהרגשות ומנסה לשמוח ולצאת עם החברות, ואז בורחת באמצע כי אין לי חשק. ואני רואה שהן מנסות להבין.
כל הזמן רצים לי משפטים ממכתב שישבתי וכתבתי למישהי שעזרה לי מהרגע הראשון, מהביס הראשון כמנצחת... כתבתי לה אחרי השקילה בה הדיאטנית אמרה שאני צריכה לחזור לבית החולים (ואני רוצה לחיות, אבל אני לא רוצה לשבת בבית החולים כשכולן בבית הספר וזאת השנה האחרונה ואני בכלל לא מוכנה לחיים שבחוץ. צבא? שירות? זה מקסים, אבל אני לא נוסעת אפילו לשבת... כולן גדלות ומתבגרות סביבי ואני בוגרת יותר מכולן יחד, אבל גם תקועה באיזשהו מקום...), כתבתי ובכיתי... רץ לי המשפט: "ל' (השם שלה), אני רוצה ל-ח-י-ו-ת, ואם אני כבר לא מסוגלת לאכול עם הפה, אעשה הכל כדי שאמשיך לחיות."
אני מרגישה שאני מאכזבת את כולם סביבי. הבגדים רפויים עליי, ופיזית קשה לי יותר כרגע. אני מאכזבת את אותה הבחורה שהייתה שם בשבילי מהביס הראשון ("את מסוגלת טלי! הייתי שם בביס הראשון שלך ואני יודעת שהראשון הכי קשה. אבל השני יהיה קל יותר! ואם את לא מסוגלת- אז קדימה, למחלקה. אני לא מוכנה שתהרגי את עצמך." "מאיפה לעזאזל הגיע לך הרעיון שאת מאכזבת אותי? אני גאה בך בטירוף! ואם את צריכה את הדחיפה הזו, אז קדימה! אני מאחורייך לאורך כל הדרך, וכך כולם פה בבי תהספר. אנחנו איתך. ואני גאה בך"- היא אמרה לי את זה אחרי שקראה את המכתב), את החברות שלי שכבר לא יודעות מה נסגר (ומגיע להן חברה נורמלית), את הכיתה שלי (מגיע להן להכיר את הטלי של לפני המחלה במובן של לצאת לטיולים בראבאק. מגיע להן לראות את הצד הזה שלי שנעלם כבר מזמן), את המורים שליוו אותי לאורך השנים... כל מי שהאמין בי. ובעיקר את עצמי. את כל הרגעים בהם המשכתי להיאבק גם כשכבר לא היה למה. את עצמי של כיתה ז'- מגיע לה סוף טוב יותר (למרות שהכל מצויין ומדהים אצלי! אם תשאלו את כולם עליי, הם יגידו לכם כמה הם אוהבים אותי, בחייכם, לכמה אנשים יש כזאת אהבה גלויה?!); את עצמי של כיתה ח' שקמה ונלחמה והחליטה לצאת מההפרעה הזאת, למרות שלא היה לה שום דבר בחיים. את עצמי של כיתה ט'- שהייתה חולה פיזית כל כך קשה והמשיכה לקום בבוקר בחיוך ולבוא לבית הספר מאושרת, ולא הרפתה ולא וויתרה לעצמה עד שהבריאה. את עצמי של כיתה י'- מובילה כיתה חדשה, קמה ושותה אנשור בשמחה (הלוואי שיכולתי לשתות!), מארגנת דברים, יוצאת לשבת שלמה עם החברות ואוכלת וחוזרת בחיים (הלוואי שאצליח שוב, זה החלום שלי. החרדה משתקת... לעזאזל, מאיפה הכוחות?!). את עצמי של כיתה י"א שמנסה ומחפשת את עצמה ומוצאת ולומדת להסתכל בעיניים ולבכות... (בעצם, אותה אני לא מאכזבת, כי אני בוכה).
אני כועסת על עצמי כי אני חושבת שאני לא מנסה מספיק חזק ושאני מוותרת לעצמי מהר מדי. וזה קשה, זה כ"כ קשה. כי עם כל האמונה שלי באלוהים ובזה שאני עושה את מה שאני מסוגלת, עם כל הסליחה לעצמי רגע אחרי המעשה (אולי הסליחה מהירה מדיי?)... אני שונאת את עצמי ובטוחה שאני שוקעת.
אני רוצה לקטוף נצחונות, רוצה להוות מקור לגאווה... וכל מה שאני בינתיים זה עיתונאית מוכשרת בבקרים וסתומה רצינית בלילות. יש פער בין מי שאני לבין מי שאני עם ההפרעה. אני מרגישה שאני מוותרת מהר מדי, שאני לא עושה מספיק.
אני רוצה לצאת למסע הישראלי, אני רוצה לחיות. רוצה רוצה רוצה רוצה רוצה... וכרגע נראה שיש פער גדול מדי בין הרצונות והחלומות שלי לבין המציאות. אני רוצה לצרוח לכולם "אני עושה כמיטב יכולתי!" ולהצדיק את עצמי.
אני רוצה להיות נורמלית, בסדר? אני רוצה להיות טלי בת השבע עשרה וחצי שקוטפת נצחונות, שיוצאת למסעות, לשבתות, שלא בורחת באמצע מסע קניות כי זה לוקח ממנה כוחות כרגע, אני רוצה להיות שווה את כל ההערצה של בנות החטיבה אליי, שמעבר לכל הדברים שאני עושה, גם כאן אהיה בסדר. לא מושלמת, אבל בסדר. אני יודעת שזו ההתמודדות שלי ושאני מסוגלת... אבל אני מתחילה להתעייף קצת. ואני מעוצבנת כי אולי אני יכולה לקחת את זה בראבאק ולעשות, כמו שאני עושה כל דבר בחיים שלי.
ואני מנסה ו...
לא, אני אשב ואספר לעצמי עכשיו כמה אני מדהימה ומצליחה ומתמודדת ויהיה בסדר.
ומחר נאי אשב עם החבר שלי ואספר לו מה קורה.
ויהיה בסדר. כבר בסדר. אני המנצחת ואני אלופה ואין עליי. ואם אצטרך אשפוז יום בסופו של דבר- אני אעבור את זה בחיוך כמו כל דבר אחר.
(תוהה אם המשפטים האלה הם בריחה מהרגשות או לא... אני מנסה לחזק את עצמי)


תגובות

הי טלי, אתחיל מהמשפט האחרון שלך - טוב שאת מנסה לחזק את עצמך! זה חשוב. הכתיבה שלך שוב ושוב מראה את החלקים המגוונים והרבים שבתוכך. מדוע את צריכה להיות כל כך "גיבורה ואלופה" במילותיך? האם אפשר להיות אנושית ולא רק מוערצת וחזקה? כתיבתך רהוטה וחדה והמילים שלך מרגשות, וגם, מאוד מעציבות. המאבק שלך ארוך ומתסכל ונשמע שקשה כרגע לעזור לעצמך ולטפל במתרחש. האם באמת יהיה בסדר?? למי את מספרת את זה? האם צריך לעבור את האישפוז בחיוך? למה? לפעמים אפשר, ואולי לפעמים לא. יתכן והמצב דורש אשפוז ומותר גם להתאכזב מכך ולהכיר בקושי שבו, ללא הכרח לחייך - אולי הצורך להחזיק הכל כל כך חזק והדוק (כמו הכתיבה שלך למשל..) קצת מונע ממך מלקבל את העזרה שאת זקוקה לה כרגע.  שולחת חומר למחשבה בתוספת כוחות ועידוד לטפל בעצמך:-) 

tali100
27/09/15 17:01

חיוך לא סותר בכי. להיות אלופה לא אומר לא לקבל עזרה, אלא להתמודד. להצליח להתמודד עם הדברים השחיים מפילים עליי, להמשיך לא להיוותר למחלה... זה מה שזה אומר להיות אלופה. זה מונח שמישהי הטביעה בי לפני ארבע שנים ומאז הוא נשאר. :) כולנו אלופים בדרך כזו או אחרת, כל אחד עם הדברים שעמם הוא מתמודד.

להיות מאושרת ושיהיה לי טוב לא סותר את הבכי... מותר לי לבכות ולפרוק... רק לדעת לאסוף את עצמי ולהפסיק, כל קשת הרגשות מותרת, אבל במידה. לדעת לבכות ובכל זאת לחייך ולהסתכל על הצד החיובי של הדברים.

יש לי תמיד שתי אופציות, לקום בבוקר ולחיות בתחושה שאני כישלון ודפוקה כי אני אנורקטית... ועוד אופציה- לשמוח! לשמוח כי זכיתי להתמודד עם דבר שבזכותו אני יודעת לעזור לאחרות, העברתי שיעורי חינוך בנושא, יצאתי בקמפיין נגד תרבות הרזון ובעד אהבה עצמית...! מי אמר שבכלל הייתי מגיעה לכל אלו בלי זה? זאת זכות שקמתי הבוקר, שאני זוכה להילחם ולנצח ולהעריך את הדברים הקטנים... האנורקסיה היא מציאות. מציאות שכרגע, אני לא יכולה לשנות. אז במקום לשבת ולבכות על זה שהיא קיימת (ומותר וזה לגיטימי ואפילו חובה...!!), אני מעדיפה לחיות את החיים במלואם, עד כמה שהיא נותנת לי. להסתובב עם חברות, להיות טלי המצחיקה ומהשוגעת, להקפיץ את עצמי לגבהים מטורפים שאנשים בלי בעיות נפשיות לא מגיעים אליהם... 

ואם אני מחזיקה את עצמי חזק ובמקרה מצליחה לשרוד ככה בחוץ? האם זה דבר כל כך רע? האם לדחוף את עצמי בכוח ללמוד בבית הספר כמו כולן ולהיות השמיניסטית עם הקסם האישי זה דבר נורא כל כך? השעות הקשות האלו הן מחיר פעוט לעומת המחיר שאשלם אם אתן לרגשות של ההפרעה ולפחדים להציף אותי. אני מפחדת, מפחדת מרגשות שליליים שיציפו ולא יעזבו. לפעמים נותנת להכל להציף ולצאת החוצה, ואז נושמת עמוק, מסתכלת סביבי וטופחת לעצמי על השכם, כי אני באמת מסוגלת ואם הטוב ביותר שיכולתי לו היום הוא בכי ולקום מהמיטה- אז וואו אחד גדול! זה גם משהו!

אני מניחה שהמוטיבציה המטורפת לנסות לשרוד בלי בית חולים והרצון התמידי להיות אלופה מגיעים מהבחורה שמלווה אותי בתהליך הזה מההתחלה ולא מוכנה לוותר לי אף פעם. כ"כ הרבה פעמים כבר התייאשתי מעצמי והיא המשיכה לבוא ולומר לי "You can do it! תחלמי ותעשי טלי! את יכולה! שתינו יודעות את זה, אני מאמינה בך!" (כשבאתי לספר לה שאני הולכת לבקש אשפוז וזהו היא עמדה ודיברה איתי והטיפה לי וסיפרה לי שאני מסוגלת, עד ששאלה אותי "זה כן שחור או לבן בקטע של האוכל. את אוכלת- לבן, לא אוכלת- שחור. את אוכלת או לא?" וכשעניתי "לא ממש" היא אמרה "אז קדימה, לבית החולים ומהר. אני לא מוכנה שתרעיבי את עצמך ותרימי ידיים ולא תלכי לקבל עזרה.") בלכ מקרה, אלו ביטויים שמחזקים אותי. מניחה שסתם הרגל, כמו שאני מרגילה את החניכים שלי באלו"ט... 

 

הי טלי, כל ביטוי שעוזר - ברוך הבא:-) בכל אופן, אני מניחה ומקווה שהבנת את כוונתי, ובעיקר מקווה שתצליחי לטפל בעצמך בנקודה הזו. המשך חג שמח ככל הניתן!