מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיס סוכר קוקוס
סוכר קוקוס
01/01/16 11:05
4 תגובות
שנה טובה,
האם נכון שהערך הגליקמי של סוכר קוקוס - נמוך, ולכן הוא בריא?
מהו ערכו הגליקמי? היכן הוא מפורסם, יחד עם ערכים גליקמיים של ממתיקים ומזונות אחרים, באופן שאפשר לקרוא אותו? אני לא הצלחתי למצוא זאת באתרי תזונה שונים בהם חיפשתי. אשמח לקבל תשובה עניינית.
בברכה, אלעד
הילה נוה
אתה צודק. לא ראיתי ערך גליקמי ממשי כתוב.בכל מיקרה מלבד הסטיבייה כל הסוכרים הטבעיים הם פרוקטוז והם מעלים יחסית מהר את רמות הסוכר.מבחינת ערך גליקמי של סוכר הקוקוס יחסית לאגבה ומייפל זה פחות. לכן להשתמש במידה.או להחליף בתמר או סטיבייהבברכההילה נוה
אלעד 5
הילה שלום,
מהם הערכים הגליקמיים של אגבה, מייפל וסוכר קוקוס, אם כבר עושים השוואה ביניהם?
כמו כן, איך יכול תמר להמתיק קפה/תה?
וכמו כן, אם להחליף במקום סוכר בתמר, אז למה לא להחליף בממתיק על בסיס סוכרלוז, שנמצא ע"י FDA בטוח לשימוש, ושהוא באמת ממתיק את הקפה/תה ואז זה טעים ממש?
שנה טובה. אלעד
הילה נוה
אגבה היא פרוקטוז נקי. מעלה מהר מאד סטכר בדם.סוכרלוז הוא כימי על בסיס של כלור. גם אם נימצא בטוח עד גבול מסויים זהלא טבעי והגוף לא מכיר חומר כזה ויכול לפתח תגובה חיסונית במשך הזמן או לצבור רעלים.תמר זה ממתיק לשייקים ועוגיות.סטיבייה יכולה לשמש לקפה.
אלעד 5
האם עלי להבין שהטענה לפיה הערך הגליקמי של סוכר קוקוס נמוך (ושהוא מתפרק לאט) - חסרת בסיס, מאחר שערך זה אינו ידוע?nולגבי התאוריה שממתיקים לא טבעיים יכולים לגרום תגובה חיסונית או לצבור רעלים, היכן ומתי פורסם מחקר או מידע זה? מדוע ממתיקים כאלו לא גרמו לי מעולם תגובה חיסונית או צבירת רעלים מאז שהתחלתי להמתיק בהם קפה ותה, ולשתות בירה שחורה דיאט, לפני עשרות שנים, ואני נהנה מאוד משתייה זו? שנה טובה. אלעד