מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסהאם המחקר הבא שנעשה בעכברים נכון גם בבני האדם ובמיוחד אצל חולי ibd סביר להניח שכן על סמך הניסיון המצטבר.
האם המחקר הבא שנעשה בעכברים נכון גם בבני האדם ובמיוחד אצל חולי ibd סביר להניח שכן על סמך הניסיון המצטבר.
15/02/16 14:12
4 תגובות
https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160210110636.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily%2Fhealth_medicine%2Fcolitis+%28Colitis+News+--+ScienceDaily%29
בתקופה בה הולכת המודעות וגוברת לחשיבות הרבה של הרכב הפלורה(אוכלוסית החיידקים) במערכת העיכול שלנו והשפעתה על בריאותינו בדרכים שונות,ובדגש על חולי ibd (השתלת צואה) מסתבר שבצריכת חומץ אפשר לעזור בלתקן את השינוי שמתחולל במאזן המופר של החומציות-בסיסיות הטבעית במערכת העיכול ודרכה את אוכלוסית החיידקים.ירידה בחומציות (נפוצה בגיל מבוגר)ומזמינה התפתחות של הרבה שיבושים והתפתחות מחלות אוטואימוניות.
ליהי גודני
הי אבי, אכן מחקר מעניין המצביע על יעילות אפשרית של צריכת חומץ בהגנה מפני דלקת במודל של עכברים. ההשפעה של צריכת חומץ באנשים טרם נבדקה וזהו בעצם המבחן האמיתי. בספרות ישנם מאות מאמרים על ההשפעה החיובית או השלילית של רכיבי תזונה שונים על חדירות המעי, שינוי בביטוי גנים, השפעה על תגובת מערכת החיסון ושלמות המעי, השפעה על הרכב אוכלוסית החיידקים במעי ועוד מנגנונים אפשריים נוספים. חשוב לזכור שמה שנמצא יעיל/מזיק בעכברים לא בהכרח ימצא יעיל/ מזיק באנשים, ולראיה הפער בין כמות רכיבי התזונה שנמצאה יעילה במודלים של עכברים ושורות תאים לבין כמות רכיבי התזונה שנמצאה כבעלת השפעה באנשים. בכל מקרה, מדובר בכיוון מעניין, אמשיך לעקוב, ליהי גודני
אבי10
היי ליהי.
בסיס הרעיון הוא הצורך להעלות את רמת החומציות שירדה באנשים בגלל תזונה לקויה.בגלל נטילת תרופות שונות כמו לוסק או אומפרדקס לאורך שנים (שאט אט מתחילים להבין שנזקי התרופה הם לא כל כך קטנים כמו :דלקת כליות כרונית,מניעת קליטה של b12 ועוד עשרות תופעות שלא אזכיר כאן)זה לא חייב להיות רק עם חומץ.יש שלל דרכים שונות כולל שינויים בתזונה.אני כחובב ניסוי וטעייה בתחומים רבים כולל בריאות .המשפט:"חשוב לזכור שמה שנמצא יעיל/מזיק בעכברים לא בהכרח ימצא יעיל/ מזיק באנשים" מזכיר לי מקבילה:"תפנה לצוות המטפל להתייעצות בבעיה".במציאות שלנו הוא יגיע להתיעצות במקרים הטובים בעוד 3 עד 4 חודשים.השאלה אם הוא לא יהפוך לבר מינן עד למועד שיגיע לצוות המטפל או עד שיבצעו את הניסוי בבני האדם להוכחת הטענה.מניסיוני האישי זה עובד בתנאים מסוימים עוד לפני שנתקלתי במאמר.כמו גם לבעיות אחרות שמצאתי להן פתרון אישי.נכון שצריך ידע ובשביל זה יש את האתר הזה כדי לחלוק ולקבל מאחרים בנוסף לליווי של המומחים.כתזונאית של הולכי על שתיים עלייך לזכור שהידע למשל בתזונת מעלי-גירה בו אני מצוי יותר מזה ההומנית.מקדים בלא מעט את זה של בני אדם מסיבה מובנת.נכון שאנו מעכלים את המזון שאנו אוכלים בעזרת האנזימים שמערכת העיכול שלנו מפרישה, ואצל הבקר(עם 4 קיבות שרק האחרונה מקבילה לזו שלנו) החיידקים עושים זאת למענה.אם לא נעשה ניסוי וטעייה לפחות בתחום התזונה ההומנית(על עצמינו) ונחכה לנסיונות ומחקרים שתאשר ועדת הלסינקי.הפער בידע ילך ויתרחב.
אבי
ronentayar
בס"ד
אז באיזה חומץ מדובר ? ואיךצורכים אותו ?
אבי10
פספסתי את השאלה.מוטב מאוחר מאשר בכלל:הכוונה לא הייתה לרוץ לרוקן בקבוקי חומץ לקיבה.התנאים במצב נורמאלי שצריכים לשרור בקיבה הם ph בסביבות 1 מאד חומצי כדי שתהליך העיכול יתבצע כהלכה(פירוק המזון.השמדת חיידקים ונגיפים שהסתננו עם המזון וכל מה שעזר להחדרתם ובמידה שלא הגיעו במסות ומספרים חריגים הם אמורים להיות מושמדים.מסיבה זו דוקטור מרשאל האוסטראלי מגלה החיידק הליקובקטר פילורי(הגורם לאולקוס ובעל הכושר היוצא דופן ביכולתו לשרוד בתנאי חמיצות קיצוניים שבגינו זכה לפרס נובל ולא נרתע מהליגלוג שספג מחברות תרופות וגם רופאים בעלי שם בעולם הפתיע כשהוכיח שיש חיידק כזה שכן יכול לשרוד במנגנון מיוחד.אבל כשהחמיצות יורדת(במספרים עולה) כבר ב 1.5 עד 2.5 ph העיכול לא מתבצע בתקינות בכל פרמטר(מפיעות תופעות כמו גזים ,ריחות ,קירקורים.וכאבים ועוד ועוד) ואפשר לומר שהוא פחות חומצי או יותר בסיסי(כמובן באופן יחסי הוא יותר בסיסי) אם באמת הph היה מעל 7(נטראלי או ממש בסיסי כמו 8 או 9..) לא היה כלל עיכול.הפתרונות מצויים בשיטות שונות .הזנה.תרופות.תוספי מזון.אנזימי ועוד. גם חומץ אני מניח שהתזונאיות באתר יוכלו ליעץ לך במידת הצורך.
בריאות