מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני).
פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול .
יצירת קשר:
058-5518401
האתר שלי :
yaronarbel.com
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
זמני נטילת תרופות
17/04/16 0:10
8 תגובות
שלום ד"ר,
אני נוטל אספירין+פמוטידין בעת ארוחת הצהריים וליטרובה +טריטייס בלילה.
מאז שאני נטול את התרופות, החל מהשעה 10:00 ועד 15:00 יש מצבים בהם אני מרגיש עייפות והעיניים נעצמות לי תוך כדי ישיבה. הבנתי כי יתכן וזוהי תוצאת לוואי של הסטטינים. שאלתי היא האם כדאי לשנות את זמני נטיל התרופות כך שהשעות בהן מגיעה העייפות תהיינה בשעות הלילה? כלומר, לקחת את הליטרובה יחד עם שאר התרופות בזמן ארוחת הצהריים.
או, איך לסדר את זמני נטילת 4 התרופות שאני לוקח כך שישיגו את ההשפעה הרצויה אך אם זאת לא אסבול מתופעות הלוואי.
תודה!
addi
ה סטטינים לוקחים רק בערב כי הגוף מפרק אותו ומוריד את הכולסטרול במשך הלילה
vrafiv
תודה על הניסיון לעזור. ישנם סוגים שונים של סטטינים. ליטרובה כמו הליפיטור נרקחת מ-אטורבסטטין ופעילה 24 שעות. ולכן, אשמח בבקשה לייעוץ של רופא. תודה!
יעקב8
בסד
שלום לך!
לפי התרופות שציינתה וזמן נטילתן לא נראה לי שיש לך סיבה לעייפות אין נתונים על מצבך הכללי ולכן קשה להתייחס בכל מקרה
בדוק אצל הרופא את הסיבה לעייפות זה מה שנראה לי
בברכה
מוצרפי
vrafiv
שוב, בבקשה, מי שלא מעודכן בבקשה שלא יגיב. מחקרים מראים כי אחת מתופעות הלוואי של הסטטינים היא עייפות. חיפוש פשוט בגוגל ותתעדכנו. אז אנא! תנו לרופא לענות לי. תודה!
ד"ר רואי בייגל
שלום רב,
קשה לתת תשובה נקודתית אולם הרושם כי לא התרופות הן שגורמות לתלונותיך. ככלל אין בעיה בנטילה של אטורבסטטין (ליפיטור, ליטורבה וכו'...) בבוקר או בערב (את רוב הסטטינים האחרים מומלץ ליטול בשעות הערב גפי שצויין אולם לגבי אטורבסטטין הדבר אינו כך).
לגבי נושא נטילת התרופות הספציפי שלך זה דבר שתצטרף להיוועץ עם הרופא המטפל על מנת ולהגיע למשטר המיטבי מבחינתך ולבדוק נקודתית האם מישהו מהתרופות אתה נוטל גורמות לתלונות או שמא סיבה אחרת בגינה ייתכן ויש צורך בברור נוסף.
בהצלחה
יעקב8
בסד
שלום לך!
מתגובתך היבנתי שאתה כועס שקבלת תשובה גם לא מרופא אך לידיעתך הפורום הזה יעיל ותועלתי גם מהחברים המשתפים אחד את השני מאחר ולכל אחד יש תופעות לואי שונות וטוב לשמוע גם עיצות של לא רופאים ואכן התשובה שקבלת מהרופא היא התשובה המדויקת למצב שאינו מדויק
בהצלחה
מוצרפי
vrafiv
יעקב היקר,
צר לי שקיבלת את הרושם שאני כועס, זאת לא הייתה כוונתי.
חששי היה שיותר מדי תשובות יביאו לדילוג הרופא על השאלה שלי.
בנוסף, אם הייתי עונה על שאלה בפורום הייתי מבסס אותה על מידע עדכני. גם אתה וגם עדי שגיתם בתשובתכם ולצערי גם הד"ר. מחקרים מראים כי הסטטינים יכולים לגרום לעייפות. ראה לדוגמה: http://www.medicalnewstoday.com/articles/246611.php
וחיפוש בגוגל יעלה עוד הרבה מאוד תוצאות.
אבל! לא הסתפקתי בזה ובדקתי בניסיונות על עצמי - כשלא לקחתי ליטרובה בלילה הייתה לזה השפעה מידית על הערנות שלי בשעות שכתבתי ולא הרגשתי עייפות.
כוונתי בשאלה הייתה פשוטה - האם ניתן לקחת את ארבעתן יחדיו בעת ארוחת הצהריים אם לאו. כלומר, מתנגשות? לא בקשתי לבדוק אם המקור לעייפות הוא הליטרובה.
בכל מקרה, המון תודה על הרצון מתנצל על הרושם.
יעקב8
בסד
שלום לך!
אולי דברי לא הובנו. במקרה התרופות שאתה לוקח מקבילות אלי אני אומנם לוקח ליפיטור ולא הרגשתי שום הפרעת עייפות. את האספרין אני לוקח בצהרים (עברתי דום לב ב-2008) ואת לחץ הדם וליפיטור בערב ובס"ד לא מרגיש כלום. כל כוונתי הייתה לאמר לך שככל הרופא רוצה לעזור הוא די מוגבל אלא אם כן הוא בעצמו סוכרתי או במחלה שעליה אנו מדברים. לרופא יש ספר והוא עובד לפיו. גם לגבי פעולות נוגדות בין תרופות לא אחת הרופאים נותנים אותם אם זה הרצוי לחולה ולכן כל דבר דורש שיקול אישי וכל חולה לוקח גם על עצמו פעולות שהן לפעמים לא לפי הספר כי זה הנכון לגביו. לכן לדעתי כמובן יש לשים את הרופא בראש השיקולים (אם הרופא המשפחתי שלך היה עונה לך לא היית פונה לאתר) ולכן עשית נכון ואני מאמין שעוד יהיו תשובות שיעניינו אותך אלא אם כן אנשים יקראו את הערתך וימנעו מלהיתייחס.
ואני מבקש שנית את סליחתך.
בברכת חג שמח
מוצרפי