מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx

טבלאות

21/05/16 12:59
6 תגובות

מחפש טבלאות מפורטות של כמות פחממות בסוגי אוכל שונים וכמו כן גם ערך גלוקמי של סוגי האוכל.
תודה
עודד


תגובות

מחשבון האינדקס הגליקמי של אוניברסיטת סידני
http://www.glycemicindex.com

odedt
23/05/16 9:01

תודה

הודעת FDA - המדבקות החדשות שיהיו על המזון הארוז בארה"ב
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm502182.htm

אבו-זקן
27/05/16 11:11

הטבלה של אונ. סידני שד"ר ראלט הביאה נחשבת לטבלה טובה.

גם לדוד מנדוזה יש טבלה מתוחזקת ומושקעת כאן והיתרון שלה הוא שהיא לא נותנת רק ערל גליקמי אחד אלא את הטווח של הערכים כפי שהם מופיעים במחקרים שונים (רשימת המחקרים מופיעה בסוף, למי שרוצה לבדוק). בנוסף, יש בה גם ערכים של העומס הגליקמי.

ואי אפשר לא להזכיר שכל הטבלאות האלה מביאות ממוצעים בלבד וצריכות לשמש רק להערכה ראשונית. אין מנוס מבדיקה עצמית של כל מזון ו(למרבה הצער) ושל כל תערובת של מזונות. מאחר וכל בדיקה כזאת צריכה להתבצע כמה פעמים בגלל שהתגובה אינה קבועה גם אצל אותו אדם, אני מנסה להאריך שנים רק בשביל לסיים את הפרויקט הזה :-)