מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
17/11/12 14:11
2 תגובות

היום הלכנו עם חברים לקטיף קלמנטינות ותפוזים ונורא התחשק לי פתאום להכין עוגת תפוזים נהדרת

הנה המתכון לפניכם



חומרים

לעוגה:

7 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר (400 גרם)

1 כוס שמן (240 מ\"ל)

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1/2 1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (360 מ\"ל)

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

להגשה:

אבקת סוכר



אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.

בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.

יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.

מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.


תגובות

אפרת_זיו
22/11/12 10:20

המון ביצים!!!!! טירוף!

peri104
מנהל קבוצה
\"עליכם להשתלט על האירועים בחייכם, כדי להפוך את עצמכם לשלכם\" (פלונדה סקוט מקסוול)   מנהלת קבוצת תמיכה  בפייסבוק  לאנשים יקרים שעברו ומתעדים לעבור תהליך הרזיה כלשהו בחיים באמצעות בריאטריה . periroth77@gmail.com  
22/11/12 10:29

אפשר לעשות אותה עם 4 ביצים