מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהבבדיקת C.T עמוד שידרה צווארי התגלה קודם ממצא האומר

בבדיקת C.T עמוד שידרה צווארי התגלה קודם ממצא האומר

02/02/17 10:07
2 תגובות

תהליך היפודנסי באונה השמאלית של התירואיד בקוטר 1 ס"מ ומס' מוקדים באונה הימנית של התירואיד. לשקול השלמה עם בדיקת U.S
מה אומרת ההבחנה הנ"ל? תודה


תגובות

אבי10
02/02/17 15:59

היי.     היפודנסי או היפרדנסי.הם מונחים מתחום הדימות.דנסי בא מהמילה dense-צפוף  היפו -נמוך  היפר-גבוה. כלומר:רקמה נמוכת צפיפות במקרה שלך .ככל שהרקמה פחות צפופה בתמונת הדימות.היא תראה כהה יותר ולהיפך.וכדי להפיג את החשש שלך.בדרך כלל הרקמות השפירות נראות כהות יותר והממאירות נראות בהירות יותר בצילומים.כמובן שזה רק שיקול אחד מתוך כמה בבוא הרופא לקבוע את המשך הבירור(שייך לתחום של אנדוקרינולוגיה).כמו מעקב תקופתי לגבי הגודל.מספר ומיקום.החלטה על ניקור  תחת אולטראסאונד לנטילת ביופסיה.אם זה שפיר או ממאיר ולאיזה סוג משניהם הוא שייך ובהתאם איזה טיפול לתת במקרה  שזה ממאיר. כדאי להיות במעקב.

מרוה
02/02/17 16:53

תודה