מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לב פריקרדיטיס חייל בן 21

פריקרדיטיס חייל בן 21

09/03/17 2:45
14 תגובות

לפני מספר ימים בני בן 21 אובחן כחולה בפריקרדיטיס. לאחר שחרור מבית החולים נאמר לנו שעליו לקחת איבופן 600מ"גX3 וכן פעמיים ביום קולכיצין. את הקולכיצין יש לקחת למשך 3 חודשים ואת האיבופן להוריד לאחר שבוע ל400 מ"ג X3 בשבוע ולאחר שבוע להמשיך להוריד מינונים. אין פירוט ואין כרגע רופא שעוקב אחריו שכן הוא חייל. רציתי לשאול כל שבוע איך להפחית מינונים כדי שהירידה בכדורי נוגדי הדלקת לא תהיה מהירה מידי כדי למנוע חזרה של הדלקת והסימפטומים


תגובות

שלום, 
ככלל הטיפול בפריקרדיטיס הוא כפי שציינת - שילוב של קולכיצין ל-3 חודשים לפחות ונוגדי דלקת כמו תרופות לא סטרוידאליות דוגמת איבופן במינון גבוה שהולך ויורד ככל שרמת הדלקת (פעילות הפריקרדיטיס שוכחת).
הירידה במינון איבופן צריכה להיות הדרגתית.
הדרך המומלצת כיום היא תוך מעקב אחר רמת הדלקת. בפועל התחלת הירידה במינון איבופן כאשר רמת הדלקת בגוף נמוכה מספיק (למשל רמת crp בדם נמוכה מ-5 מ״ג/ד״ל), ואז כפי שצוין - 200 מ״ג לנטילה במינון כל שבוע (600*2->400*2 וכו׳). 
בפועל בכדי למנוע טעויות ובגלל שכל מקרה הוא לגופו מציע להתקשר למחלקה ממנה שוחרר ולדבר עם הרופא המשחרר ואז לחזור לרופא המשפחה שלך בכדי שיתן מרשמים ויעכוב בהתאם. 
כל טוב ורפואה שלמה !
ד״ר אסי מילויצקי 

אטח
09/07/17 23:20

ד"ר שלום לא הבנתי את הורדת המינון שכתבתה. נכון להיום מאחר ואין לו רופא שעוקב אחריו בני הוא חייל ויש בעיית רופא בר"מ 2 הוא כרגע בטווח הנורמה של ה-CRP אך משום מה היה לו חום וירידת האיבופן היתה פעמיים ביום 800X2 ופעם ביום 600X1 סה"כ 2200 מ"ג ביום. מחר אנחנו עושים שוב בדיקת דם לבני בתקווה שהCRPבטווח הנורמה האם מורידים ביממה 200 מ"ג או 600 מ"ג (כלומר לקחת רק 600X3 ואחרי זה 400X3 וכן הלאה או להוריד בצורה יותר הדרגתית. וכן האם המינונים הגבוהים של האיבופן לא יפגעו בכבד ובכליות?

רונצ-ה
31/03/17 23:22

חליתי שפריקרדיטיס שהתפתחה לטמפונדה (הצטברות נוזלים קרום הלב). והטיפול שקבלתי הוא פרדניזון (סטרואידים נוגדי דלקת) וקולכיצין פעמיים ביום. לצערי הוראות שקבלתי לירידה הדרגתית בסטרואידים היו שגויים (מהיר מדיי) והדלקת חזרה עוד לפני שסיימתי את הטיפול בפרדניזון ונאלצתי להתחיל את הטיפול שוב. רק ראומטלוג יכול לתת לך הוראות מתאימות ונכונות. מסתבר שהמחלה ידועה כחוזרת" ולכן את הקולכיצין - שהוא למניעה - ממשיכים ליטול לפחות חצי שנה לאחר סיום התרופה האנטי דלקתית. הוראות לגבי כל הטיפול שיעזור לך לצאת מהמחלה, עדיף שתקבל מראומטלוג. במשך כל התקופה (כשנה) חייבים להיות במעקב של מדדי דלקת( CRP ושקיעת דם) כדי להיות עם האצבע על הדופק במקרה של התלקחות המחלה.

אטח
06/04/17 18:01

רונצ'ה תודה על תגובתך את יכולה להגיד לי באיזה אופן הורדת את המינונים? ולמה ראומטולוג צריך לעקוב אחרי מינוני הכדורים ולא קרדיולוג?

רונצ-ה
10/04/17 10:18

רפואה זה לא מדע מדוייק. מינונים ואופן ההורדה יכולים להיות שונים בגלל גיל החולה ותרופות נוספות שהוא נוטל בעקבות בעייה רפואית אחרת. קרדיולוג מטפל בבעיות שקשורות לתפקוד הלב. וכאן קיימת בעיה של דלקת שבין היתר הראומטלוג בעזרת בדיקות מיוחדות יכול למצוא את מקור הבעיה ולטפל בה. כששוחררתי מקרדיולוגיה ונהגתי בהתאם להוראות שקבלתי בשיחרור,- בגלל ירידה מהירה מידי , לאחר חודש הדלקת התלקחה שוב באופן חריף . ונאלצתי להתחיל טיפול מהתחלה. פרדניזון 40. ואז קצב ההורדה היה בהתאם להוראות הראומטלוג. כשהגעתי למינון של 10, הקרדיולוג (אצלו במעקב בעניין אחר)הפסיק לי את הקולכיצין ואז שוב היתה התלקחות ומאז אני במעקב בנושא זה רק אצל הראומטלוג . בריאות טובה וחג שמח

רונצ-ה
10/04/17 10:23

רציתי להוסיף שיתכן שאני טופלתי בפרדניזון ולא נוגדי דלקות אחרות, בגלל שאצלי הדלקת התפתחה לטמפונדה (הצטפרות נוזלים) ולכן ראומטלוג טוב יכול לקבוע לך טיפול מתאים. אני לא רופאה, אבל מנסיון אני בטוחה שבנושא זה צריך לטפל ראומטלוג ולא קרדיולוג. חג שמח

אטח
14/06/17 0:05

היי רונצה יש לך ראומטלוג טוב שאת ממליצה עליו?

ענבר17
14/07/17 17:41

ד"ר כוכבה טולדנו ראומטולוגית מצוינת. אני הגעתי אליה אחרי 8 התקפים של פרירדטידיס בשנתיים וחצי. התחלתי טיפול חדש לפני חודשים וכעת יציבה- אגב גם לי התחיל בצבא. אשמח לשוחח בפרטי אם תרצי

ורד27
05/07/17 19:45

שלום לכם. רציתי לשאול האם פרדניזון גורם לדפיקות לב מואצות? האם גורם לחולשה במקום להמריץ (יומיים שותה ותסמינים כאלה)... גורם לתחושה לא טובה הפרדניזון? הרבה בריאות.

אטח
16/07/17 21:27

ורד שלום בני לא טופל בפרדניזון ולכן אני לא יודעת אני רק יודעת שמומלץ מאוד לא לקחת סטרואידים בפריקרדיטיס

שלום, לפרדניזון יש תופעות לוואי רבות ולכן לרוב הוא לא ניתן כקו ראשון לטיפול בפריקרדיטיס, אלא רק במקרה של מחלה קשה או עמידה לטיפול. דפיקות לב הן לא תופעה שכיחה של פרדניזון וסביר יותר כי הן קשורות לדלקת קרום הלב עצמה, ככלל הוא עשוי לגרום לשינוי מצב רוח,לרוב מרומם יותר ובהחלט יכול לגרום לתחושת חולשה ביחוד חולשת שרירים, אלו חולפות בדרך כלל עם הזמן ועם ירידת המינון. יש לכן לעקוב תוך כדי הטיפול אחר בדיקות דם כולל סוכר, תפקודי כליות, כבד ואנזימי שריר כמו cpk, במקרה של טיפול ממושך מאוד יש לשים לב לצריכת סידן וויטמין נאותה, זאת בהכוונת הרופא. מכאן החשיבות הגדולה בירידה מהירה ככל הניתן במינון מחד, אולם מאידך לא מהירה מדי שתגרום להתלקחות חוזרת של הדלקת. למרות האמור לעיל המבוסס על נסיון אישי, הכוונה של קרדיולוג היא הדבר הנכון, במקרה של מחלה ראומטית שאובחנה אז בהחלט ניתן להעזר בראומטולוג, העיקר היא מעורבות רציפה של רופא המכיר את בנך ויודע אחר אלו פרמטרים לעקוב בכדי לבצע טטרציה (ירידה והתאמה של המינון) באופן הנכון בשבילו. כל טוב ושבוע טוב ד״ר אסי מילויצקי

ורד27
16/07/17 12:27

שלום. האם ארוקוקסיה הוא גם אחד מהטיפולים של הפרידקטיס?

אטח
16/07/17 21:29

לא אומנם ארקוקסיה הוא גם כדור נוגד דלקת אך לפי מה שנאמר לי הטיפול הוא או באיבופן או בנקסין

ורד שלום, ארקוקסיה אינו חלק מהטיפול לפריקרדיטיס. המקור לטעות הוא בכך שיש תרופות ממשפחת נוגדי הדלקת הלא-סטרוידאלים (NSAIDS) שמשמשים כקו ראשון לטיפול בפריקרדיטיס, אולם אלו שייכות לדור הראשון (כמו ש"אטח" ציין כמו - איבופן ונקסין) ולא לדור השני כמו ארקוקסיה ודומותיה. כל טוב ד"ר אסי מילויצקי