מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

כישלון

אנונימי
אנונימי
15/03/17 21:28
12 תגובות

צריכה להתחיל טיפול לא בתל השומר ( תודה לאל ).. לחזור לאישפוז שם זה רק בתור גופה!
איך אחרי תקופה של כל כך הרבה אישפוזים כושלים ( 4 אישפוזים ) אצליח להאמין במטפלים אחרים? אחרי טראומה כל כך קשה מהמקום הקר ולצערי המוכר לעבור למקום אחר ולהתחיל מחדש..
איך עושים את זה?


תגובות

הי אלה, מקום חדש, מטפלים חדשים, סגנון אחר, מדיניות וחוקים אחרים, אולי התקווה שבשונה? בחדש?

אלה14
15/03/17 21:52

מתה מפחד. לא יכולה לחשוב על זה.

בהצלחה!!

אלה14
15/03/17 22:44

תודה למרות שהצלחה לא תהיה..

הי אלה, זאת אינה גישה טובה לתחילת טיפול! כפי שדנה כתבה לך, זוהי דרך חדשה. מדוע להתאשפז אם אין סיכוי להצלחה? את חייבת לגייס בתוכך אמונה! ולצעוד איתה. לכל טיפול ולכל אישפוז מגיע האדם בנקודת זמן אחרת, עם בשלות ומוכנות אחרת לבצע שינוי. אם את אכן שם, אין סיבה שלא תוכלי לטפל בעצמך, וכישלונות העבר אינם עדות לאי יכולת, אלא לחוסר בשלות. מאחלת המון הצלחה! עדכני אותנו כמובן.

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
16/03/17 7:39

אלה יקרה, את שואלת איך לעשות את זה, כלומר, יש שם מתחת לשאלתך פיסת תקוה, שאולי כן אפשר לעשות את זה, אחרת. דנה ונועה (הי נועה :)) כתבו לך שבעצם יש פה הזדמנות חדשה, אחרת, המאפשרת הסתכלות אחרת הן על ההפרעה והן על תהליך הטיפול ושיקום. זה ממש כל יום ביומו, צעד צעד. תנסי לחפש בתוכך את מה שיאפשר לך להיעזר בצוות הטיפולי, זה המפתח, ואם קשה, תדברי ותאמרי שקשה לך להיעזר והם יעזרו לך לבקש את מה שאת צריכה. ותזכרי שאנו פה במהלך הדרך. מחשבות מחזקות לכיוונך.

אלה14
16/03/17 9:17

כולכן מדהימות. אני לא נכנסת לאישפוז כי גור אמר שאין אינדיקציה לכך למרות שמצבי הגופני מתדרדר. הפסקתי את המעקב אצלהם כיוון שרק דיאטנית לא מסייעת לי. האיומים מצד רופאת המשפחה לא מפסיכים להגיע ולכן בלי כל ברירה אני נאלצת לפנות למסגרת של מרפאה ( אגם ) ששם 5 סבבי טיפול וניתן לצמצם אותם ל 3 פעמים בשבוע. אני לא חושבת שאחרי יותר מ 2 עשורים אני לא בשלה לטיפול בעוד שנאמר לי חד משמעית שאני עמידה לטיפול שזה מבחינת גור כישלון גמור. אני לא חושבת שאצליח לעמוד במסגרת מרפאתית במצב הנוכחי. לא פשוט להיזרק מאישפוזים ולדעת שהפיתרון היחידי זה להיגמר ממחלה ומהרעבות קשות.. מבינה את מה שאתן אומרות כך גם יודעת שהדרך שלי להצלחה כל כך אבודה וההרס שלי ימנע מימני להגיע לדרך שאוכל לשנות את המצב... מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי טוב יותר עכשיו

ורודה88
03/05/17 5:13

היי אלה, את לא צריכה להחמיר עם עצמך לא להכנס למצב הזה אני הכי מכירה את זה שרואים הכול שחור ושההרס העצמי יותר חזק אבל תזכרי דבר אחד שלי מאוד עוזר גם היום ולא אני לא בשיא שלי בכלל... כל יום הוא יום חדש להתחלות חדשות תזכרי שבמידה ונפלת אתמול זה לא נורא פשוט תעשי איפוס בראש לא שווה לסבול ולהעניש את עצמנו הלוואי ונמצא את המקום לאהוב את עצמנו באמת! אפשר להצליח גם בבית הכל עניין של החלטה ורצון אמיתי המון הצלחה! בכל מקרה במידה ואת רוצה לדבר אז בשמחה.. הפייסבוק שלי: אורטל מלי אדרי ציון.

נפש.פצועה
17/03/17 15:28

היי יצאתי מגהה לפני כמה ימים אחלה צוות גישה נעימה למרות שלצערי הייתי צריכה אשפוז של יותר משבועיים ושחררו אותי

abf
18/03/17 19:37

היי כמעט התאשפזתי השבוע בגהה.. בגלל אשפוז קודם שלי בגהה אני יודעת שהצוות שם מדהים... אותי שחררו כי העדפתי מחלקה שמתמחה שהפרעות אכילה... באמת שממליצה..

dreams
20/03/17 21:47

מה עזר לך באשפוז שם? אושפזתי כמה פעמים במחלקות פסיכיאטריות וכל פעם זה הרגיש כמו בזבוז זמן מוחלט

אלה14
20/03/17 17:48

תודה אבל אני עם אשפוזים סיימתי...