מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
14/03/13 15:45
3 תגובות
שלום ד״ר פולק, אשמח לקבל מתכון שמתאים לPBC

3 תגובות

האמא-הסורגת
14/03/13 16:02
שלום ד"ר פולק הייתי מעוניינת לקבל מתכון ללא מלח רב לאחר אירוע מוחי ומתכון לפסח לסכרת הריון תודה חנה.
דר-רני-פולק
14/03/13 21:22
מרק קובה אדום החומרים ל 6 מנות מלית - 1 כף שמן זית כתית מעולה - 1/2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק - 250 גר' בשר כתף בקר טרי, נקי משומן וטחון - 1/4 כפית פפריקה מתוקה - 1/4 כפית מלח - 1/4 כפית פלפל שחור -...
מרק קובה אדום

החומרים ל 6 מנות

מלית

- 1 כף שמן זית כתית מעולה

- 1/2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

- 250 גר' בשר כתף בקר טרי, נקי משומן וטחון

- 1/4 כפית פפריקה מתוקה

- 1/4 כפית מלח

- 1/4 כפית פלפל שחור

- 1/2 כפית קינמון

- חצי זר פטרוזיליה, קצוץ

בצק

- 1 כוס מים חמימים

- 4 ביצים מופרדות

- 1 1/2 כוסות קמח מצה מלאה

- 4 כפות שמן זית כתית מעולה

- 1/2 כפית מלח

- 1/2 כפית פפריקה

- 1/4 כפית פלפל שחור

מרק

- 2 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

- 1 כפית סוכר

- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

- ½ כפית פלפל שחור

- 1/4 כפית של תערובת פלפל שחור

- 1/4 כפית קינמון

- 5 כוסות מים



אופן ההכנה

מלית

- צקו את השמן למחבת גדולה וחממו על להבה בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו קלות כ 3 דקות עד להשחמה. הוסיפו את הבשר וטגנו כ 5 דקות תוך כדי עירבוב.

- הוסיפו את הפפריקה המתוקה, המלח, הפלפל והפטרוזיליה וטגנו כ 10 דקות נוספות עד להשחמה.

- הוציאו למסננת וקררו לשעה לפחות

בצק

- בקערה גדולה ערבבו את החלמונים, השמן, כוס המים והתבלינים.

- הוסיפו את קמח המצה וערבבו לקבלת מרקם חלק.

- בקערה גדולה נוספת הקציפו את החלבונים. קפלו פנימה את תערובת קמח המצה וערבבו ליצירת בצק אחיד.

- חלקו את הבצק ל 18 עיגולים. בידיים רטובות קחו עיגול בצק ורדדו אותו עד לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת מערוך. הניחו 1/18 מתערובת הבשר וסגרו לקבלת קובה עגולה.

מרק

- הכניסו את כל חומרי המרק לסיר גדול, אם המים אינם מכסים את הסלק, הוסיפו מעט מים עד לכיסוי.

- כסו את הסיר והרתיחו על להבה גדולה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות עד שהסלק מתרכך.

- תוך כדי הרתיחה העדינה של המרק בסיר, הניחו במרק בכל פעם 3-4 קובות ותנו למרק להמשיך לבעבע.

- נענעו את הסיר מידי פעם כדי שהקובות לא תדבקנה וכולן תהיינה במרק לבישול אחיד.

- בשלו כמחצית השעה בסיר מכוסה חלקית.

האמא-הסורגת
15/03/13 11:12
תודה רבה ויום טוב, אודה מאוד אם אפשר יהיה גם לקבל מתכון עבור סוכרת הריון ללא פחימימות רבות שוב תודה חנה.

מנהלי הקבוצה