מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
17/03/13 9:57
0 תגובות

מתכון קניידלך – כופתאות קמח מצה

מרכיבים:

1 כוס מי מרק רותחים

2 ביצים טרופות

1 כוס קמח מצה מלא (אם לא מוצאים קמח, ניתן לטחון מצה מקמח מלא)

2 כפות שמן זית

1כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית שום כתוש

1/4 כפית שמן שומשום (לאוכלי הקטניות)

1/4 כפית אגוז מוסקט











אופן ההכנה:

שמים את קמח המצה בקערה ויוצקים מעליו את מי המרק הרותחים. מערבבים עד ליצירת מרקם גושי יבש ומניחים מכוסה במקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מוסיפים לתערובת את הביצים, שמן הזית ושמן השומשום, מלח פלפל, שום ומוסקט ומערבבים היטב. עם התערובת קשה מידי, מוסיפים מים ואם היא נוזלית מוסיפים קמח מצה. מרתיחים סיר גדול מלא מים מומלחים קלות. משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של התערובת לכופתא קטנה ומשליכים למים הרותחים. ממשיכים עד גמר התערובת ומידי פעם משקיעים את העיגולים במים. כשכל העיגולים צפים למעלה, מורידים את האש ומבשלים עוד 30 דקות.

מעבירים את הכופתאות למרק העוף או מוציאים מהמים ומאחסנים בכלי פלסטיק מכוסה במקרר עד לשימוש.


תגובות