מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
02/07/13 20:17
3 תגובות

מה לי ולאבטיח זה יובל שכבר לא נכנס פלח אבטיח אלי לפה מחשש לריבוי הסוכר .


תגובות

איציק9
02/07/13 20:51

אתה מפסיד,אין כמו אבטיח.....אבל במידה!!!

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 9:05

הי נועם, תחושתך מוכרת ומובנת... אבטיח הוא אחד הפירות הבעיתיים ביותר מבחינת איזון הסוכר, כי אנו רגילים לצרוך ממנו בכמות גדולה יחסית. אבטיח הוא לא כמו אפרסק שאוכלים והוא נגמר, תמיד יש ממנו עוד ועוד עד שפתאום הקערה נגמרת... מאידך צודק איציק שחבל להמנע לחלוטין מהפרי הטעים הזה, אך יש ללמוד לאכול ממנו בהגבלה. כמות אבטיח השווה למנת פרי אחרת היא כוס קוביות. זו אמנם אינה כמות גדולה, אך ניתן בכל זאת להתענג על הטעם. אפשר גם להחליט שאוכלים מהאבטיח את כל כמות הפירות היומית, כוס בכל פעם, 2-3 פעמים ביום. אפשר גם לנסות ולוותר על פחמימה אחרת בארוחה ואז לאכול כמות קצת יותר גדולה בבת אחת. עליך ללמוד מהתנסות אישית בעזרת מדידות סוכר את תגובתך לאבטיח ולהגיע לכמות שתוכל לצרוך מבלי להעלות את רמת הסוכר יתר על המידה. בהצלחה!

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 9:23

ואגב, השבוע אמרה לי מטופלת מה הפטנט שלה במקרה שאכלה כבר את כל מנת האבטיח המותרת: היא עוברת לקרטיב אבטיח דיאטטי וממשיכה להנות מהטעם :)