מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
02/07/13 20:48
2 תגובות

שלום רב, אני מתקשה מאוד לשמור על הקפדה בנושא פירות הקייץ.יש נטייה להשתולל. בימים האחרונים מקפיד על 2 פירות ביסורים רבים,ואכן הסוכר חזר לממדים שפויים. אשמח לעצה בנושא.


תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 9:21

שלום אבי, אכן פירות הקיץ או יותר נכון ההמנעות מהם עלולה לגרום לייסורים כדבריך :) ההבדל בין הקיץ לחורף נעוץ כנראה בכך ששפע הפירות בקיץ מסחרר ואנו רוצים לטעום מכולם. ובמהרה נגמרות להן שתי מנות הפרי "המותרות". ייתכן שההכרה בכך היא גם הדרך לפתרון. ידוע כי כאשר יש מגוון גדול של מזונות אנו אוכלים יותר. אם המקרר מלא מכל טוב פירות העונה הסיכוי להצליח קטן. אולי כדאי לנסות להתמקד בכל שבוע רק בשניים שלושה סוגים של פירות, ובשבוע שלאחר מכן לעבור לסוגים אחרים. כמו כן לקנות רק כמות מוגבלת מכל סוג, שהרי ידוע כי הדיאטה מתחילה בסופר (או בשוק אולי במקרה הזה). כך הפיתוי יקטן ואיתו גם הייסורים אני מקווה.... בהצלחה!

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 9:25

עוד טיפ שאפשר לנסות - להקפיא פירות או קוביות פרי כמו שזיף ,אפרסק, או ענבים, ולאחר מכן לאכול אותם לאט לאט. ההקפאה מאיטה את קצב האכילה ומאריכה את התענוג...