מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
מינרבה1

מינרבה1

מנהל קבוצה
03/07/13 17:15
3 תגובות

הנוסחה הסודית לריפוי בתזונה

כך מצאתי, אחרי שוטטות ארוכה בין מרפאים שונים ומשונים, את המומחה שאתו החלמתי בדרך טבעית מסרטן



כשהחלטתי לחפש לעצמי, לפני 12 שנים, מרפא בתזונה הבאתי בחשבון שיהיה קשה למצוא, אבל לא דימיינתי שכל אחד, חוץ ממני, מכיר מרפא בתזונה מעולה שאין בלתו. לא העליתי על דעתי שכל אחד מהממליצים גם יטרח לקבוע לי פגישה – מחר, היום, בעוד רגע - עם אותו מרפא שרק אתמול נשבעו שצריך לקבוע אתו שנה מראש.



אז הגעתי לאלי שטראוס המנוח, מרפא בשיטת קינגסטון, בירושלים. הוא בדק אותי מכף רגל ועד ראש והיה הראשון שאמר מלים מרגיעות. \"סרטן?\" הוא אמר, \"זה רק סרטן.\" אחרי הבדיקה ישבתי עם חיה רעייתו תבדל\"א והיא נתנה דף אחד בלבד שבו הוראות אכילה המותקנות בתבנית פשוטה של עשה ולא תעשה. בע\"פ היא העניקה לי כמה כללי אצבע: לבשל במעט מאוד מים, לאכול כמה שפחות מתוק, לאכול כמה שיותר ירקות. גם פירות. לשתות מים רק כשהצמא מורגש.



הביקור כולו עלה פחות מאשר רבע משאר הייעוצים החפוזים. אבקות? גלולות? שיקויים? אין צורך. כל הסודות נמצאים ממילא בכל דוכן בשוק. מה עוד? אם יש לך כוח תקראי את ספרה של שרה חמו, \"שביל הזהב בדרך לריפוי טבעי\". ספר נגיש, בהיר, בגובה העיניים שכולל גם את סיפור הריפוי הניסי של חמו, שעשרות שנים לאחר המפגש עם שטראוס, אחרי שהבריאה, ממשיכה להפיץ את עקרונות השיטה.



מתי לבוא שוב? שאלתי את הגברת שטראוס. אין צורך לבוא, חבל לכלות את כוחותייך, את יכולה להתקשר, הנה השעות שבהן אלי עונה לטלפון, בכל יום, רק לא מכניסת השבת ועד צאתה.



מה בדיוק כבש אותי? מה גרם לי לאמץ בדבקות את עקרונות השיטה? אולי הצניעות של הזוג שטראוס, אולי הפשטות, אולי העובדה ששום דבר לא נעטף בסוד. אולי הרוגע והתמיכה, גם האופטימיות שנסכו בי ובנדיבות. אולי, הרי אני לא חפה מחסרונות, עצם העובדה שסוף סוף באתי למקום שבו לא הרגשתי ששודדים אותי. אולי הגיל המתקדם של שטראוס.



ואולי, אי אפשר להוציא מן הכלל גם מרכיבים לא סבירים, הכיפה שעל ראשו והעובדה ששום דבר חוץ ממנה לא נמהל באקזוטיקה מעולמות רחוקים. לי זה התאים. מישהו חכם אמר פעם, ואלי זה מדבר, שלא חשוב בכלל כמה המפתח משוכלל, מה שחשוב הרבה יותר שיהיה מתאים למנעול.



חזרתי הביתה. הפסקתי לרוץ למרפאים. במשך שנה דבקתי בעקרונות של שטראוס. פעם אחת התקשרתי לשאול שאלה. פעם אחת קבעתי עוד פגישה אבל איחרתי ולא התקבלתי. ככה התחלתי. בהדרגה התרחקתי מהעקרונות של שטראוס אבל באמצעותם מצאתי את העקרונות שלי, את השיטה הסודית שמתאימה בדיוק לי, את הנוסחה שעובדת בשבילי.



במשך השנים שמעתי עוד סיפורים דומים: כל אחד מצא מישהו אחר שפתח לו את הדלת אל שביל הזהב שלו בדרך לריפוי טבעי. לכל אחד סיפור דומה אבל שונה. מרפא שלא דיבר אלי כן הועיל למישהו אחר. ספר שלא הבנתי השפיע באופן מעולה על אחרים.



ובחזרה לשאלה שהוצגה בהתחלה: אין, לפי נקודת השקפתי, מרפא או מרפאה שראויים לתואר יועצ/ת התזונה הגדול מכולם. לכן למי שמחפש ייעוץ כזה אני ממליצה להתעניין, להיפתח, לקרוא, לדעת, לשמוע ולשאול. אבל אין מרפא אחד או שיטה מסוימת שטובים לכוּוולם.



מכאן שהמרפא הכי טוב של כל אדם, גם של יועצ/ת התזונה האידיאלי, זה הוא עצמו. הוא היחיד שנמצא שם תמיד כדי לתמוך, לשפר, לתקן. יועצ/ת תזונה יכולים ללוות, ללמד, לתמוך, אבל לא לעשות את העבודה. הרי אחרי הפגישות, תכופות ככל שיהיו, נשארים לבד, עם הגוף הפרטי, הרצון הפרטי והנחישות הפרטית.





תגובות

הוא היה באמת קסם של מרפא - אלי שטראוס.

מינרבה1
מנהל קבוצה
היכן רשימת החברים ?
04/07/13 8:13

לא ידעתע שרחל טלשיר היתה חולה ונרפאה.
מאוד אוהבת את הכתבות שלה.
לאחרונה התחילו לתקוף אותה בטענה שאינה מספיק מקצועית.

מינרבה1
מנהל קבוצה
היכן רשימת החברים ?
04/07/13 15:43

מי שרוצה לקרוא עוד על רחל

http://racheltalshir.com/the_secret_method.asp

יום אחד, בדרך לירושלים, התבוננתי במראה. לא היה ספק: חייבים לפעול. זה הרגע. חובה להפסיק לאכול זבל, לשמור על בריאות, אבל לא לאבד שמחה ומשמעות. והעיקר, איך מתחילים? איך עושים את השינוי?

רחל טל-שיר סופרת ועיתונאית, החליטה לצאת למסע ארוך של עשר שנות תחקיר מאומץ בשדה התזונה העכשווי אחרי שחלתה בסרטן. התוצאה, מנוערת מדעות קדומות, לפניכם. בספרה השיטה הסודית היא סוקרת את ארבע השיטות המרכזיות במהפכת התזונה במערב ומציעה לכל אחד ואחת את השיטה שתתאים לו.
השיטה הסודית מציע את 100 הכללים הטובים ביותר ואת חמש השיטות המתאימות ביותר לחיים בריאים. אל תשכחו, אחד הכללים הראשונים הוא: "כל ההתחלות קשות. גם זאת. לכן לא קורה כלום אם מדי פעם מזייפים קצת. לא נורא, לוקח זמן."
בכתיבה בהירה, מדויקת, מעשית, משעשעת ונטולת חשיבות עצמית, היא מארגנת את המידע, מחלקת ירקות ופירות לפי צבעים, מרעננת את הגישה למשמעת מים, מפתיעה ביחסה למתוקים, ומציעה סדר יום חדש במנהגי התזונה.
רחל טל-שיר היא סופרת ועיתונאית ב"הארץ", בעלת הטור הפופולרי בענייני תזונה - "לאכול או לא לאכול". ספריה שראו אור: הרומנים "האהבה משחררת", "פגישה בקצה הערב", "מושלם", אסופת הסיפורים "הבעל, המאהב, והמלך" וספר העיון "המחלה ההיא".

31/01/2011

לרכישת הספר
share on facebook
פרק 1 - שיטת קינגסטון

שיטת קינגסטון פותחה בראשית המאה הקודמת בעיר אדינבורו שבסקוטלנד. המרפאה שכנה בשכונת קינגסטון, ומכאן השם. לשיטה יצאו מוניטין בזכות חולים שהבריאו לאחר שטופלו במרפאה, למרות שהגיעו אליה אחרי שרופאיהם קבעו שהם חשוכי מרפא. הנטורופת אלי שטראוס ז"ל ייבא את השיטה לישראל ובמשך עשרות שנים ריפא באמצעותה אנשים רבים. 

שיטת ויגמורטנקו

שיטת ויגְמוֹרטֶנקוֹ – זוהי כותרת הגג שלי לכל זרמי הרוֹ פוּד מהצומח בלבד. השיטה נשענת על שתי רגליים איתנות: שיטת ויגמוֹר ושיטת בּוּטֶנקוֹ. את שיטת ויגמור פיתחה הנטורופתית אן ויגמור באמצע המאה הקודמת בארצות הברית; את שיטת בוטנקו פיתחה אותה ויקטוריה בוטנקו, אמריקאית ממוצא רוסי, באמצע העשור הראשון של האלף השלישי . הרעיונות של שתיהן, שהיו מהפכניים בתחילה, מוּכּרים עכשיו לכולם, וענפים רבים צמחו מהם.