מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
אנונימי
אנונימי
04/07/13 8:38
2 תגובות

שלום רב! איך אנחנו מתייחסים לפירות הישבים? האם באמת רמות הסוכר בהם יותר גבוהות מהפרי הטרי? האם יש יתרון כלשהו באכילת פירות יבשים לעומת הטריים. תודה מראש


תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
05/07/13 0:13

שלום לך, אכן נושא חשוב. יש 2 סוגי פירות יבשים, אלו שהוסף להם סוכר ואלה שלא. במידה ולא הוסף סוכר, בפועל אין הבדל בין הפרי הטרי ליבש עבור יחידת פרי אחת, אך במשקל ל -100 גרם יש יותר סוכר עקב העדר הנוזלים. לכן אם בוחרים פרי כזה ניתן לאכול לפי גודל מנה רגיל (2 שזיפים יבשים במקום 2 טריים וכדומה). בפירות יבשים שהוסף להם סוכר יש באמת הרבה יותר סוכר, והם פחות מומלצים בצריכה. אם הפרי ארוז ניתן לבדוק בסימון התזונתי אם יש תוספת סוכר ברשימת הרכיבים, ואם הוא בתפזורת יש לשאול, ואם לא בטוחים עדיף להמנע.. רשימת גודל מנת פרי תוכלי לראות מצורפת לדיון. אין יתרון תזונתי מיוחד בפירות היבשים לעומת הטריים, חלק מהויטמינים נהרס עקב הייבוש. בברכה, טל

תודה רבה!