מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
07/07/13 15:43
1 תגובות

אכילת פירות קיציים קרים מהמקרר שזה גם מצנן וגם טעים. האם זה כדאי? כי לי המליצו לאכול ביום 2 תפוחים קטנים ולא לגעת באף פרי אחר כדי שהתפריט יהיה מאוזן כל השנה, אפילו אם הפרי הקייצי הוא במידה קטנה ומוקצבת, עדיף לאכול תפריט קבוע ולא לשנות פירות לפי העונות. מה דעתכם?ן בלי קשר למה 2 תפוחים גן אם הם קטנים, אפשר במקום תפוח לאכול בבנה או אגס גם במשך השנה לדעתי. האם להקשיב תמיד לתפריט או גם להקשיב לנשמה? אין לי סכרת. מלון למשל אני משתדלת שלא למרות שמאוד אוהבת כי זה פרי שאני יכולה לאכול ממנו חצי או שלם לא יכולה לקנות ולאכול רק 2 חתיכות קטנות. אבטיח למשל אני יכולה לאכול ממנו פרוסה וזהו. האם אבטיח גם מומלץ? פרות הדר אני לא יכולה לצערי אז משתדלת כן לאכול קיווי, למרות שלפעמים הפאי הזה שורף לי.


תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
08/07/13 4:21

שלום לך, מבחינה תזונתית אין ספק שגיוון הפירות עדיף. מאידך, אם הגבלת הכמות חשובה על רקע בריאותי כלשהו כמו שמירה על משקל או אחר, הגבלת הגיוון עוזרת לשמור על הגבלת הכמות. אז אולי התשובה היא כבר בתוך השאלה: אולי תוסיפי פירות שמהם את מסוגלת לאכול בכמות מוקצבת, ולא מלון למשל שקשה יותר להגבילו. גם פרוסת אבטיח רגילה שווה בדרך כלל לשתי מנות פרי לפחות... אם פירות קרים גורמים לך לאכול יותר אולי תחזיקי חלק מהפירות מחוץ למקרר על מנת להקטין את הפיתוי. לסיכום: רצוי לגוון בפירות, אך לעשות זאת בדרך שלא תגרום לך לאכול מהם יתר על המידה. בהצלחה! טל