מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
31/08/13 18:45
0 תגובות

מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם פטריות פורצ\'יני בעלות ארומה נפלאה, אותו נגיש לצד מקלוני בצק עלים

מצרכים:



50 גרם חמאה

1 בצל, קצוץ גס

3 שיני שום, פרוסות

1 כפית עלי תימין קצוצים

4 עלי מרווה

1/2 קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף

1/2 כוס (חבילה) פטריות פורצ\'יני יבשות

מים להשרת הפטריות

6 כוסות מים

מלח, פלפל גרוס



למקלות הבצק:



1/2 חבילה בצק עלים חמאה מעדנות

שומשום

מעט גבינת פרמזן מגורדת

מלח גס

ביצה



להגשה:



1/2 מיכל שמנת מתוקה

עירית קצוצה

גבינת פרמזן מגורדת



אופן הכנה:



המרק:

משרים במים את פטריות הפורצ\'יני מספר דקות.

שמים בסיר את החמאה, הבצל, השום, התימין והמרווה ומאדים כמה דקות.

פורסים את הארטישוקים לפרוסות עגולות.

מוסיפים את הארטישוקים לסיר ומבשלים עוד כמה דקות.

סוחטים מהפטריות את המים (שומרים את המים בהם הן הושרו), קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.

מוסיפים לסיר את המים הרותחים, מלח, פלפל ואת מי הפטריות ומביאים לרתיחה.

מבשלים את כחצי שעה.



מקלות בצק העלים:

מרדדים את הבצק, חותכים לרצועות ברוחב של 1 סנטימטר.

מורחים כל רצועה בביצה טרופה, מפזרים מלח, שומשום וגבינת פרמזן.

מסובבים כל רצועה בצורה מסולסלת סביב צירה על-ידי אחיזה בשני הקצוות.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות.



ההגשה:

מרסקים את המרק במוט ריסוק לתערובת חלקה לגמרי.

מקציפים את השמנת המתוקה באמצעות מטרפה, עד שהיא מקבלת מרקם פחות נוזלי (אבל לא קצפתי).

מוזגים את המרק לקערות, מוסיפים לכל קערה מעט מהשמנת, עירית קצוצה וגבינת פרמז\'ן, מגישים לצד מקלות בצק העלים.


תגובות