מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפבוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, התמחות ברפואת ילדים בסורוקה ותת התמחות באנדוקרינולוגית ילדים באוניברסיטת מרילנד שבבולטימור ארה"ב. פרופ' פיליפ מנהל את המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל מאז 1997. בנוסף, משמש פרופ' פיליפ כסגן דקאן למחקר ופיתוח בפקולטה לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת ת"א.
דר שרי קרפל וולסקי
דר שרי קרפל וולסקי
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
רותם דיאמנט
רותם דיאמנט
אחות אחראית מרפאה אנדוקרינית. אחות מוסמכת 25 שנים, בעלת תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת חיפה. בוגרת קורס טיפול נמרץ ילדים.
שיר קליר הרפז
שיר קליר הרפז
פסיכולוגית בהתמחות שיקומית במכון אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ביה"ח שניידר. בוגרת תואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית מהמכללה האקדמית תל אביב יפו.
פאטימה צרצור
פאטימה צרצור
דיאטנית ביחידה לתזונה ובמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת קורס הטיפול התזונתי בסוכרת, קורס הנחיית קבוצות, קורס תזונת פגים ותינוקות. בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי לילדים, בהתאם לצרכיהם והעדפותיהם של הילדים ומשפחותיהם. מטפלת בילדים ובמבוגרים בקליניקה פרטית.
כמוניבעיות גדילהילד בן 13 והורמון גדילה

ילד בן 13 והורמון גדילה

17/05/17 10:00
1 תגובות

שלום, בני בן 13. מטופל בהורמון גדילה מגיל 7 מסיבה אדיופתית והיותו אז מתחת לאחוזון 3. גובהו כיום 1.56.
בבדיקה האחרונה ראה הרופא כי התבגרותו המינית מתקדמת (לפי האשכים) והציע לשלב טיפול בתרופה שתאט את קצב גדילת העצמות כדי לתת לו עוד לגבוה, אחרת הצפי הוא שיגיע ל 1.65!
בנוסף, לאחרונה שמתי לב שהמפרקים שלו בברכיים מעט בולטים. יש לציין כי הוא ילד רזה ואינני יודעת אם זה קשור למבנה הגוף או להשפעת ההורמון על מבנה העצמות.
אודה לתגובה לגבי שני הנושאים.
תודה


תגובות

דר-שרי-קרפל-וולסקי
מומחה כמוני
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
06/06/17 9:21

הי דפני, כמובן שאני לא מכירה את המקרה ולכן לא אוכל להתייחס אליו אלא באופן כללי. הורמון הגדילה עובד על פלטת הגדילה בעצמות אשר נסגרות בסוף תקופת ההתבגרות בהשפעת הורמני המין. (ולכן אנו כמבוגרים לא גובהים עוד). לעיתים, במקרים מסויים , כדאי לאפשר להורמון הגדילה "לעבוד" ליותר זמן נותנים תרופה נוספת אשר מאטה את סגירת פלטות הגדילה. יתכן וזה המקרה אצלכם. לגבי המפרקים הבולטים - לידלים רזים הרבה פעמים יש מבנה של עצמות בולטות. במתן הורמון גדילה אין תופעת לוואי שכיחה של הבלטת עצמות, אם זאת, ברור שחשוב לבחון כל מקרה לגופו- פני לאנדוקרנלוג מטפל שלו , שיבדק ויתרשם ובמידת הצורך יפנה לאורטפד