מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

תרופה פג תוקף

20/05/17 9:59
1 תגובות

יש לי אריוס לאלרגיה שהתוקף שלה עבר ב01/17
האם עוד מותר להשתמש בה


תגובות

סימה-לבני
20/05/17 10:11

שלום רב,

היום שבת, ואם את זקוקה לכדור נגד אלרגיה, ואין לך בית מרקחת פתוח בהשג יד, אז יותר טוב להשתמש במה שיש לך בבית, גם אם פג תוקפו, מאשר לסבול.

אבל הכלל שלי לגבי תרופות שפג תוקפן היא בדיוק כמו עם אוכל שפג תוקפו.

להשתדל תמיד לאכול אוכל טרי, אבל אם מאד רעבים ואין טרי, אז להריח ולהחליט.

זה יותר קל עם אוכל כי הריח משתנה באופן משמעותי כשהאוכל לא טרי. אבל הדגש שלי הוא על "להשתדל תמיד להשתמש בתרופות טריות".

 

קרוב לוודאי שהחומר הפעיל, גם היום, עדין בסדר, ועדין יעבוד. אבל אם תקחי כדור, ותרגישי שהתרופה לא עובדת, לא תדעי אם זה מפני שבעצם לא היתה לך אלרגיה, אלא משהו אחר, או שזה בגלל שהכדור קצת ישן.

 

לסיכום,

שאפו תמיד להשתמש בתרופות שיש להן תוקף ארוך, תרופות טריות ככל האפשר, אבל כולנו קוראים עתונים, וכולנו יודעים שתאריך פג תוקף של תרופה הוא במידה מסוימת שרירותי, ונקבע לפי בדיקות שנעשו בחברה. לחברה אין אינטרס לבדוק כל תרופה אם פעילה אחרי עשר ועשרים שנה, ולכן התפוגה נקבעת לכל היותר לחמש שנים.

לכתבה של דר אתי גל בנושא זה מינואר השנה הקליקו כאן.

בברכה,

סימה לבני

רוקחת,

מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"