מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותקונטרה-אינדיקציה בין סטרואידים/קרטיה ותוספים טבעיים

קונטרה-אינדיקציה בין סטרואידים/קרטיה ותוספים טבעיים

24/05/17 10:09
1 תגובות

אני משתמשת כבר מזה חצי שנה בתוסף אבקת קולגן וכדורי חומצה היאלורונית של חברת Neocell לשיפור לחות וגמישות העור (לוקחת על הבוקר- כף אבקה וכדור חומצה).
לפני חודשיים התחלתי במקביל לקחת סטרואידים פרדניזון (בצהריים עם הארוחה) בגלל בעיה אוטואימונית בעיניים (הפיסקלריטיס) התחלתי ממינון של 35 מ"ג ליום וכרגע כבר 4 שבועות המינון עומד על 25 מ"ג ליום. במקביל הוספתי כדורים שמכילים סידן (קרבונט)מגנזיום (ציטראט) ואבץ (בערב) (כדורים של דרך החיים - כללית) בהמלצת הרופא, על מנת למנוע חוסר שסטרואידים עשויים לגרום כשנצרכים בקביעות (ועוד בגילי- 51).
בנוסף, נוטלת בלילה, לפני השינה, גם כדור קרטיה (מדלל דם) בגלל בעיית קרישיות שגם התגלתה אצלי לפני כשנה.
לפני הטיפול הסטרואידי הייתי מטופלת באופן קבוע בכדורי אינדוביס (נון סטרואידים) לאותה בעיית עיניים (כשנתיים רצוף) שבמהלכן לא מטלתי תוספים כלשהם.
באורח החיים הקבוע שלי אני מתאמנת מזה שנים, גם אימונים אירוביים (ריצות וספינינג) וגם אימוני עיצוב וחיזוק שרירים.
בשבועיים האחרונים התחילה אצלי תופעה של התכווצויות שרירים באצבעות הרגליים ובשוקיים (כמו בהריונות) שבדרך כלל מצביעה על חוסר מגנזיום אבל כאמור אני בולעת כל יום (2 כדורים שמכלים יחד 266 מ״ג מגנזיום ) ושותה המון מים בשיגרה .
הכאבים הולכים ומחמירים עד שאתמול במהלך הריצה ושיעור פילאטיס שאחריו, ממש סבלתי כאבים חזקים שהמשיכו גם בזמן המנוחה ועד הלילה-בסוף עיסיתי את הרגליים עם שמן הרניקה והבוקר קמתי יחסית סביר.
השאלה שלי היא האם יש מצב שיש קונטרה-אינדיקציה בין הקולגן/חומצה היאלורונית ובין הסטרואידים/ קרטיה ??

אגב- בדיקות דם עשיתי לאחרונה בפברואר והכל היה תקין כולל תפקודי כבד וכליות


תגובות

סימה-לבני
28/05/17 0:14

שלום רב,

אין לי מידע לגבי אינטרקציות בין סטרואידים לבין תוספי קולגן וחומצה היאלורונית.

מה שאת יכולה לעשות, זה לעשות הפסקה של שבוע בלקיחתם ולבדוק אם המצב משתפר. אם לא ישתפר, כנראה שהסיבה איננה בתוספים.

התכווצויות שרירים כמו שאת מזכירה, יכולות להגרם ממצבים של יציאה מאיזון של אלקטרוליטים, בלוטת התריס, אנמיה ושלל סיבות רפואיות, יתכן אפילו שכחלק מהמחלה האוטואימונית שהזכרת, או בעייה נוירולוגית אחרת.  מכאן שיש מקום להתייעץ עם הרופא בנדון.

אני מציעה שלקראת הביקור הבא אצל הרופא המטפל העיקרי שלך, תכיני יומן ובו תתעדי מתי, כמה ומה עוצמת ההתכווצויות (תתני להן ציון מ 1-10) , ובהתאם תקבלו החלטה משותפת אם יש מקום לטיפול, או שלא.

מקווה שעזרתי,

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"