מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותטרגי'ן מול זאלדיאר

טרגי'ן מול זאלדיאר

27/05/17 10:59
2 תגובות

שלום,
בגלל כאבים חזקים בירך האורטופד המליץ שאקח טרגי'ן 1X3 5mg.
אולם הכדור הזה ממסטל אותי ולכן רופא המשפחה המליץ שאחליף לזאלדיאר 1X1 ליום.
האם הכדור החדש יעזור? האם לא ימסטל אותי?
תודה


תגובות

סימה-לבני
27/05/17 21:53

שלום רב,

 

בהמשך אפרט את ההבדלים בהרכב בין שתי התרופות, אך הרשי לי להתחיל מכך שהמינונים שציינת בשני הטיפולים, אינם ברי השוואה.  כי בטיפול הראשון את מקבלת מנה גדולה, 3 טבליות של טרג'ין ליום, במקום שתי טבליות ליום כמומלץ, ואילו רופא המשפחה נותן לך כדור אחד ליום זאלדיאר במקום 2 כדורים כל ארבע או שש שעות לפי הכאבים, ולא יותר משמונה טבליות ביום. כדור אחד ליום, מכסה לכל היותר 4-6 שעות, וגם זה מחצית המנה הבודדת המומלצת לפי המיקרומדקס.

מכאן שאם היית שואלת אותי, לאור תלונתך, אפשר היה להתחיל בהורדת המינון של הטרג'ין לשתי טבליות ליום, כמומלץ, כי כל טבליה בשחרור איטי מכסה 12 שעות, ובודקת איתך אם ההשפעה על הכאב טובה מספיק, והמיסטול פחות.

הטרג'ין נמצא בסל התרופות, ולכן, אם האורטופד ממליץ, הייתי מנסה לעשות שינויים במינון לפני שהייתי ממליצה לעבור לתרופה שאיננה בסל.  

נכון שכדור אחד ליום זאלדיאר לא אמור לעלות הרבה (כשלושים ש"ח)  אבל זהו מינון מאד נמוך, שאיננו מכסה 24 שעות, אלא 4-6 שעות בלבד, וגם אז, לפי המיקרומדקס, מומלץ לקחת שני כדורים ביחד, ואם לוקחים מינון מקסימלי, אפשר להגיע ליותר מ 200 ש"ח בחודש. לא חבל?

כך שאם רוצים להשוות בין הטיפולים, בואי נתחיל בלתקן את המינונים למינונים המומלצים, ומשם נבדוק מי בסל התרופות ומי לא, ונמשיך בהשוואה בהרכב של המוצרים.

לגבי המרכיבים:

זאלידיאר מכיל שני מרכיבים:

PARACETAMOL 325mg + 37.5mg  TRAMADOL 

כשהראשון הינו המרכיב הפעיל של אקמול דקסמול ודומיהם, והשני הינו תכשיר ממשפחת האופיאטים, שאיננו מוגדר כסם.

לעלון לצרכן שלו הקלק כאן.

טרג'ין מכיל אף הוא שני מרכיבים:

NALOXONE 10mg +5mg OXYCODONE 

הנלוקסון הינו אנטגוניסט של השני. האוקסיקודון הינו תכשיר אופיאטי שמוגדר כסם, יעיל מאד נגד כאבים, אך תופעות הלוואי שלו מגבילות את השימוש שבו, ולכן הוסיפו לו את האנטגוניסט, שמתנגד לתופעות הלוואי של האוקסיקודון והופך אותו לנסבל יותר. המשך:

סימה-לבני
27/05/17 22:14

 

לעלון לצרכן של הטרג'ין הקליקי כאן.

 

מכאן אפשר להבין שבהררכיה של נוגדי הכאבים, הטרג'ין נמצא מעל הזאלדיאר כתכשיר מסמם או כמו שאת קוראת לו "ממסטל", ויש סיכוי טוב שהזאלדיאר ימסטל פחות. המחיר הוא שיתכן שהוא גם יהיה קצת יותר חלש מהטרג'ין.

לשאלתך האם הכדור החדש יעזור? התשובה היא שעד שלא תנסי לא תדעי, כי התגובות הן מאד אינדיווידואליות, וכמו שבוודאי נתקלת פעמים רבות, מה שעוזר לאחד לא עוזר לשני ולהפך.

לשאלה אם ימסטל אותך, קרוב לוודאי שלא, ואם כן, אזי פחות מהטרג'ין. אלא שגם כאן יכולה להיות לך תגובה שונה מאשר לאחרים, ולכן את פשוט צריכה לעקוב ולראות אם הוא עוזר או לא, ואם הוא פוגע באיכות החיים שלך או לא, ובהתאם לבדיקה שלך, להמשיך או לחזור לרופא לשינוי טיפול.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"