מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבדלקת בקרום הלב

דלקת בקרום הלב

27/05/17 11:48
7 תגובות

שלום.
לפני כחודש בערך מצאו לי בבדיקת אקו לב דלקת בקרום הלב בנוסף מצאו נוזל..ובצילום חזה מצאו צל לב מוגדל...עם כאבים בחזה ומאחור בגב בצד שמאל..אישפזו אותי לשבוע עם טיפול בכדורים..
ולאחר מכן טיפול בבית בכדורים....הכאבים עדיין נמצאים.
אומרים שהמחלה ויראלית.. ונגרמת בדר"כ ממזגנים ...
רציתי לדעת: 1. האם המחלה הזאת עוברת?
2. האם היא חוזרת?
3.כמה זמן אמורים לשתות כדורים?
4. מה מותר לעשות ולא
וכל תשובה אחרת הקשורה לזה.
אודה לכם מאד כי ממש ממש מדוכאת מהמצב


תגובות

היי ורד, ראשית ברוב המקרים מדובר במחלה חולפת, שלא חוזרת לאחר השלמת הטיפול. התלונות שאת מתארת הן אופייניות, ובמידה ועובר זמן ממושך ללא הטבה , יתכן וכדאי לבדוק עם הרופא לגבי שינוי סוג הכדורים- למשל סטרואידים לזמן קצר או תרופה מדכאת דלקת אחרת. הטיפול למחלה, שנקראת פריקרדיטיס מורכב משתי תרופות לרוב - הראשונה מדכאת דלקת במהירות (פרדניזון, אספירין או משפחת ה-nsaids כמו איבופן או נורופן) ואותה יש ליטול במינון מלא כל עוד רמת הדלקת (נמדד בשל באמצעות בדיקה שנקראת crp) מוגברת (לרוב מעל 5)- בדרך כלל מדובר במשך של כחודש אם כי כמובן זה משתנה מאדם לאדם. התרופה השניה נקראת קולכיצין והיא מונעת חזרה , לרוב נוטלים אותה ל-3 חודשים לפחות. הסיבות ל פריקרדיטיס מגוונות אך לרוב באמת קשורות לזיהום ויראלי שקדם בשבועות ספורים להופעת התלונות , לעתים צריך להעמיק בבירור וזו החלטה של הרופא המטפל שמכיר אותך. ההמלצה היא לא לעסוק בפעילות גופנית מאומת לכ-6 חודשים , אך פעילות יומיומית מותרת בהחלט. תתעודדי, לעתים ההתמודדות דורשת קצת סבלנות עד מציאת האיזון הנכון של הטיפול והגעה לתוצאה רצויה, אך זו מגיעה ברוב המכריע של המקרים. כל טוב ורפואה שלמה ומהירה , ד״ר אסי מילויצקי

ורד27
27/05/17 12:12

תודה רבה לך על התשובה המהירה ויום נעים.

ורד27
27/05/17 12:48

האם אפשר ללכת לים וכולי..בכללי לשבת בשמש עם הטיפול בכדורים ? ועבודה קצת מאומצת ( בהליכה כל היום וליקוט מוצרים)..תודה

היי, עבודה נשמעת לי סבירה לגמרי , בתחילה מניח שקיבלת חופש ובהמשך חזרה בהדרגה לעבודה מלאה , בתנאי שמרגישה טוב . לגבי שמש וים , בתקופה החמה הזו , היתי נמנע לפחות בחודשים הראשונים ובשעות החמות. כל טוב, ד״ר אסי מילויצקי

ורד27
27/05/17 15:06

תודה רבה

ורד27
04/06/17 10:05

שלום. סליחה על השאלות המרובות... האם כאבים חזקים בצוואר... אמורים להיות גם בשלב של לקיחת כדורים של כמעט חודש? ובהקשר לים ובריכה האם מותר להיכנס? בגלל הדלקת לא יכול לקרות משהו? והדלקת לא תעבור ותהיה יותר גרוע או משהו כזה? (כי פשוט מדכא... קיץ..) תודה מראש.

ללי21
16/05/18 23:41

היי ורד. אני חודש אחרי פריקרדיטיס. היסטרית. מבוהלת מבועתת. חרדתית האם עבר לך? חזר? איך את כיום? נראה לי שאני לוקה בהתקפי חרדה מאז