מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמסתם מיטרלי

מסתם מיטרלי

29/05/17 2:28
8 תגובות

שלום, לפני מספר שנים עברתי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי, אך בבדיקות שביצעתי לאחרונה נראה כי התיקון אינו מחזיק עוד וכי קיימת דליפה מהטבעת שגורמת להמוליזה קשה, הוסבר כי עלי לעבור ניתוח להחלפת מסתם, אני בן 25 עובד מערכת הבריאות והחלפה למסתם מכני תאלץ צריכת קומדין וגם תחשוף אותי לזיהומים בעבודתי, היה דיבור חלקי ומהוסס על אמפלצר וכאלה, אשמח לשמוע את דעתכם, ובכלל אני מניח שניתוח לב בפעם שנייה זה הליך מורכב הכרוך ביותר סיכונים, לא?


תגובות

שלום, הנושא שהצגת מורכב, וכך גם התשובה לשאלה, בסופו של דבר היא צריכה להיות מותאמת אישית אליך. ככלל, השימוש באמפלצר וטכניקות דומות לסגירה של דלף, שמורות למצבים בהם ניתוח חוזר הוא מסוכן מדי בשל גיל החולה או חוסר יכולת טכנית לבצעו. בגיל צעיר, ככלל, אם אכן יש צורך בתיקון חוזר או החלפה של המסתם, יש לעשות זאת בגישה ניתוחית. מציע בחום, שתיפגש עם הקרדיולוג המטפל שלך ותתיעץ במידת הצורך עם קרדיולוג נוסף או כירורג לב-חזה בכדי להחליט על בדיקות נוספות ועל הגישה האופטימלית עבורך. כל טוב ושבת שלום ד"ר אסי מילויצקי

MAJER
02/06/17 11:42

שלום ד"ר אסי עברתי החלפת מסתם מטריאלי לפני 18 חודש הושתל מסתם ביולוגי אני בן 68 מרגיש טוב השאלה לכמה זמן ישמש המסתם אותי או שאין צורך בהחלפה האם בעת צורך בהחלפה פותחים שוב את בית החזה אשמח להארת פני בנושא

שלום, משך הזמן בו מסתם מיטראלי ביולוגי מתפקד בצורה טובה ומספקת תלוי במגוון גורמים, ביניהם - התאמתו למטופל, טיב הניתוח, איזון מחלות רלוונטיות כמו יתר לחץ-דם, הפרעות קצב או אי-ספיקת לב וגורמים אישיים שקשה לצפות אותם. ככלל מרבית המסתמים הביולוגים בעמדה המיטראלית מחזיקים מעמד בצורה טובה למעלה מ-10-12 שנים. בעיקרון ניתוח להחלפה חוזרת של המסתם, במידה ואכן יהיה בו צורך (ויתכן שאצלך לא יהיה צורך בו כי המסתם יתפקד היטב לאורך שנים ארוכות ורבות) הוא ניתוח פתוח עם פתיחה חוזרת של בית החזה. יחד עם זאת, כבר היום קיימות שיטות לתיקון הפרעות במסתם המיטראלי שמתבצעות בצנתור כמו mitraclip ומתפתחות עוד ועוד שיטות לתיקון המסתם ואף השתלת מסתם חדש בצנתור ללא ניתוח, כך שאם יהיה צורך בתיקון חוזר, יתכן מאוד כי עד אז יהיו פתרונות חודרניים פחות וקלים יותר. מכל מקום, יש בהחלט סיכוי טוב שהמסתם ישרת אותך נאמנה לשנים רבות, ובוא נקווה כי לא יהיה צורך בהחלפתו ! כל טוב ובריאות טובה ד״ר אסי מילויצקי

eitan
03/06/17 13:33

גם לי החליפו כזה מסתם לביולוגי אמר לי המומחה כ-12 נעד 14 שנה מחזיק

ריצרד1
03/06/17 19:25

שלום מודי. אם מדאיג אותך הענין של הקומדין היום יש תחיליפים כמו קסרלטו שלא צריך בשבילם דיאטה מיוחדת ולא בדיקות דם.

MAJER
04/06/17 9:44

יש כדור מדלל דם חדש ידודתי למשתמש מסוג ELIQUIS

ריצרד1
04/06/17 23:24

גם הקסרלטו מאוד מיודד איתי...

Muddy.
05/06/17 16:28

המדללים החדשים לא ניתנים למחליפי מסתם אלא לבעיות אחרות, במקרה שלי זה לא רק העיסוק עם הקומדין אלא הסיכון המוגדל לזיהומים מאחר ואני עובד בבית חולים.