מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצה״אחות״ לחיים- מה דעתכם?

״אחות״ לחיים- מה דעתכם?

02/06/17 21:45
5 תגובות

הי
השתתפתי היום בצעדה, שהיתה מאורגנת למופת! האווירה היתה נהדרת ומעצימה.
פגשתי שם את האחות (המקסימה) המלווה אותי מתחילת הטיפול, כבר חמש שנים... וזה עורר בי את השאלה:
האחות המלווה אותי היא חלק בלתי נפרד מהחיים, מההתמודדות, בשגרה ובגלל. איך זה אצלכם? האם אתם רואים בה משהו חיובי להתמודדות. איך הנסיון שלכם?
שבת שלום


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
04/06/17 9:49

נקודה חשובה, אני מקווה שעוד חברים ישתפו מניסיונם וחוות דעתם על "האחות המלווה". הרבה פעמים שמדברים על הליווי והתמיכה סביב מחלת הטרשת הנפוצה שוכחים את האחות המלווה, שגם מניסיוני פעמים רבות מהווה את גורם התמיכה העיקרי. הן אחיות מקצועיות, שפוגשות מטופלים רבים, מומחיות בטיפול התרופתי אותו המטופלים מקבלים ואולי החשוב מכל לקשר פנויות וזמינות, ומדברות עם המטופל על הטיפול, המחלה וכל מה שהוא מרגיש זמן רב יותר מכל איש טיפול אחר. ברוב המקרים הן מגיעות לבית המטופל שם מרגישים יותר בנוח. מצטרף לבקשתה של אור גדול ואשמח אם עוד יוכלו לשתף על חוויתם עם "האחות המלווה" (שדרך אגב, אחיות רבות השתתפו בצעדה להעלאת המודעות לטרשת נפוצה שנערכה לא מזמן)

Adie
08/06/17 17:09

היי, מאד מסקרן אותי מה את מגדירה כ"אחות מלווה"? לי למשל, הייתה אחות מטעם חברה התרופות שמשווקת את תרופת הגילניה, וממש בחודשים האחרונים היא הודיעה לי שהחברה מפסיקה את שירותיה עקב כניסת תרופה גנרית לשוק (ערן- אשמח אם תרחיב על זה כי טרם שמעתי משהו רשמי על כך). כן הייתי מתייעצת איתה לעיתים, אבל אני חייבת להגיד שדמות (הרבה) יותר משמעותית עבורי היא האחות הראשית במחלקה לטרשת נפוצה בבית החולים בו אני מטופלת. היא לא מלווה אותי אישית אלא מאות או אלפי מטופלים, אבל אני כן מרגישה שאני יכולה לסמוך עליה בעיניים עצוומות, ומרגישה שהידע והניסיון שלה לא נופלים ולעיתים אפילו מתעלים על הנוירולוגים במחלקה (ששמם הולך לפניהם). אפילו לפני מספר שנים נתתי לה לייעץ לי בנוגע לטיפול שהיה בזמנו נסיוני וחדש לטרשת, וסמכתי יותר על הדעה והעצה שלה מאשר זו של הרופא המטפל, שגם בו אני מאד בוטחת. אני חושבת שהאחיות, שבאות במגע עם המטופלים בכל יום, שומעות את תלונותיהם ואת רגשותיהם, לעיתים יותר מחוברות ומביאות איתן הבנה והכלה שעשרות שנים של לימודי רפואה לא יכולות לתת לאף בעל מקצוע. נקודה למחשבה :)

אור-גדול
09/06/17 22:28

תודה על השיתוף אכן לאחיות ידע עצום וגישה נפלאה למטופלים. התכוונתי לאחות המלווה מטעם התרופה. שמעתי של גילניה הפסיקו את השירות בגלל הגנריקה. דווקא אחות המרפאת טרשת פחות זמינה אליי. מבינה שכל אחד וחווייתיו

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
08/06/17 19:56

שלום עדי, תודה רבה על התגובה והשיתוף. אני לוקח לתשומת ליבי את הצורך בעדכון הגילניה - בניגוד להשקתן של תרופות בהן שמחים לשתף וקל לשאול ולקבל מידע רב, כאשר יוצאת תרופה גנרית ומצמצמים פעילות קשה יותר לקבל מידע, אך אני "על זה" ומבטיח לעדכן בהקדם. אני חושב שיש קשר הדוק וטבעי בין האדם שזמין יותר, מוכן לשמוע, נוצר עימו קשר טוב ולכך שעימו יהיה יותר נוח להתייעץ ולקבל את עמדתו. לכן אני כותב הרבה, ובכל הזדמנות מציין את חשיבות הקשר מול הרופא המטפל. הרבה פעמים דווקא האחיות הן בעלות הידע והניסיון הרב ביותר (ולמי שמכיר, במחלקות רבות אומרים שהאחות הראשית היא בעצם מנהלת המחלקה) וטוב להתייעץ עימן, בטח ובטח שיש להן גם את הרקע הרפואי המתאים.

שחרית
13/06/17 7:16

בתור אחות היה לי נעים לקרוא את תגובתה של עדי ומניסיוני המקצועי זה אכן כך בתחומים רבים.מהצד השני,כמטופלת,האחות המלווה הייתה מאוד משמעותית בליווי לאורך הדרך,החל מההזרקות בהתחלה שלא היו פשוטות,הטיסברי,הגילניה,ותמיד היא שם,אוזן קשבת,מכילה,מרגיעה ופעמים רבות עם עיצה טובה.גם לי נודע מהאחות המלווה על השינוי עם הגילניה,חבל,אולי שם למעלה בחברות הגדולות האלה לא מודעים לחשיבות הנושא של אחות מלווה.מקווה שזה יחזור.