מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהסבר השימוש בתרופה.

הסבר השימוש בתרופה.

4 תגובות

שלום רב,
התחלתי ביום ב' האחרון בהנחיית רופאת עור טיפול ארוך טווח להמסת ציפורני הבהונות שלי שהזדהמו בצורה רצינית. אחת המשחות שקיבלתי הינה קרטוספור. לא בדיוק הבנתי את אופן השימוש הנכון במשחה ואני חוששת שאני מקיימת את הטיפול לא נכון. התור הבא שלי הוא רק בעוד חודשיים, לפיכך אשמח אם מישהו מכיר את התרופה ואופן השימוש בה ויוכל בבקשה להסביר לי מה עליי לעשות.
תודה ושבת שלום.


תגובות

סימה-לבני
10/06/17 23:49

שלום רב,

 

התכשיר קרטוספור מכיל שני מרכיבים, האחד, Bifonazole 1% תכשיר נוגד פטריות, והשני חומצי   40% Urea  חומר חומצי בריכוז גבוה, שאמור להמיס את הציפורן החולה.

הוראות השימוש רשומות בעלון לצרכן והעתקתי אותן בשבילך כדלהלן:

1. השרה את כף הרגל או כף היד (איפה שהציפורן הנגועה, ס"ל.) באמבט מים חמים.

2. לאחר מכן יבש היטב.

3. הרכב את השפופרת למברג הפלסטיק על ידי השחלת תחתית השפופרת דרך החריץ שבקצה המברג. סובב באיטיות את ידית המברג עד שתתקבל רצועת משחה באורך הציפורן הנגועה. הנח את רצועת המשחה על הציפורן. אל תשפשף!

4. חבוש את האצבע באגד מדבק עמיד במים.

5. האגד המדבק משמש כמכסה מגן ויש להשאירו על גבי הציפורן למשך 24 שעות.

6. לאחר 24 שעות יש להסיר את האגד מהאצבע ולהשרות שוב את כף הרגל או כף היד באמבט מים חמים ולייבש היטב.

7. השתמש בפצירה להסרת חומר הציפורן הנגוע והמרוכך. עשה זאת בזהירות.

8. מרח שוב את המשחה על פי התהליך המתואר מעלה. יש להחליף את החבישה מדי יום.

הערות : אין צורך לכסות גם את העור שמסביב לציפורן. אולם במקרה של גירוי, לפני החבישה יש למרוח את העור מסביב לציפורן בתכשיר מתאים. לאחר הסרת הציפורן, יש לפנות לרופא לסיום הטיפול וניקוי שארית הציפורן.

בנוסף, מודגש בעלון שיש לשמור על האצבעות יבשות ככל האפשר, אם אפשר עדיף ללכת בסנדלים, ואם לא אז להשתמש בגרבים מכותנה.

הטיפול צריך להמשך עד שהציפורן נופלת או מוסרת ע"י הרופא.

ב UPTODATE מצאתי שיש המלצה למרוח וזלין מסביב לאזור הציפורן כדי להגן על העור מהחומר המרוכז, אוראה 40%.

כמו כן ההמלצה ב UPTODATE היא לטפל בלילה באוריאה 40%,  ולהסיר את החבישה בבקר. להמשיך בכך עד שהציפורן מתרככת מספיק כדי שהרופא יוכל להסיר אותה.

 

מכאן, אני מסיקה, שמאד כדאי שתתקשר לרופא שלך, בלי בושה, לשאול מה עדיף בעיניו, עם או בלי ווזלין מסביב, והאם ל 24 שעות או רק ללילה, וכן האם לשייף בפצירה, או להמתין עד שיתרכך ולחזור אליו שהוא יוריד את הצפורן. חשוב לדבר עם הרופא כדי לעמוד בציפיות שלו, ולהביא את הטיפול לגמר מהר ובצורה הבטוחה ביותר.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז ל

סימה-לבני
10/06/17 23:55

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

תודה רבה לך על ההתייחסות ועל המענה! לא ממש הסתדרתי עם שנאמר בסעיף 3, לא בדיוק הצלחתי להבין מה להבריג ולאן.. ולגבי עניין החבישה, אינני יכולה לחבוש למסך 24 שעות שכן עליי לשים גם משחה מסביב לציפורן בבוקר, בהוראת הרופאה גם כן. בנוסף לכל, אינני יכולה ליצור קשר טלפוני עם הרופאה מאחר והיא איננה עובדת באופן פרטי כי אם כחלק ממרפאה. מקווה שהטיפול יצליח בין כה וכה. האם ידועה לך אפשרות לעמוד בקשר טלפוני עם רופא העובד באופן ציבורי ולא באופן פרטי? שוב תודה ושבוע מקסים!

סימה-לבני
11/06/17 22:41

שלום רב,

 

האמת היא שאם הרופאה עובדת באופן צבורי, זה אומר שבקופת חולים, אפשר להשאיר לה הודעה במזכירות כדי שתחזור אליך, או שאפשר לפנות לאחות בסניף. יש רופאים שאפשר ליצור איתם קשר דרך האתר של הקופה, והכי קל זה לדבר עם הרוקח שמכר לך את המשחה כדי שיראה לך איך מבריגים ומגלגלים את השפורפרת כדי להוציא את המשחה מבלי לגעת בה.

יש המון פתרונות ומאד חשוב לא לוותר עד שאתה בטוח שאתה עושה את הפעולה נכון, כי פטריה בצפורן זוהי מחלה לא נעימה ועקשנית, והכי גרוע זה לטפל המון זמן לא נכון, מבלי שיהיו תוצאות... אז כדאי להשקיע אפילו חצי יום כדי לדעת שאתה עושה הכל נכון ויעיל.

 

בהצלחה!

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"