מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהזעת יתר בבית השחי

הזעת יתר בבית השחי

26/06/17 18:55
2 תגובות

שלום, בתי בת 25, סובלת מהזעת יתר בבית השחי דבר שמאוד מפריע לה , לובשת רק חולצות לבנות כי בחולצות בצבעים אחרים רואים יותר אם החולצה נרטבת מהזיעה. לדבריה זה פוגע באיכות החיים. השתמשה בכל סוגי הדאודורטים אך הם לא פתרו את הבעיה. בדקנו אפשרויות אשר לטיפול, הציעו לנו טיפול בבוטוקס. שאלתי האם יש טיפולים נוספים אפשריים נוספים היות ואני חוששת מהזרקת בוטוקס לבלוטות. אודה לתגובותיכם.


תגובות

עומר10
27/06/17 9:59

אנידהול פורטה , כמו סוג של דאודורנט , שמים אותו פעם אחת לפני השינה שוטפים בבוקר וזה מספיק לשבועיים של אי הזעות בכלל , קצת שורף בפעמים הראשונות . 

סימה-לבני
01/07/17 12:11

שלום רב,

אם אצטרף להצעה הקודמת, מבלי לפרסם מוצר זה או אחר, אשלח אותך לבית המרקחת לקבל הצעות שונות על תכשירים שמכילים מלחי אלומיניום aluminum chloride hexahydrate שיודעים לכווץ את כלי דם ומותווים להקטנת הפרשה של זיעה בבית השחי.

בטוח שווה לנסות לפני שממשיכים לפתרונות פרמקולוגיים כמו בוטוקס.

אנהידרול פורטה שמוזכר בתגובה הקודמת, הינו תרופה לכל דבר, ועלון לצרכן שלו כאן.

שימי לב להוראות המדוייקות שרשומות בעלון לצרכן, ושכוללות גם התייחסות לדיאודורנט רגיל.

לפי UPTODATE הטיפול בבוטוקס הוא קו שני לאחר הטיפול המקומי בתכשירי האלומיניום הטופיקלי, הוא טיפול יעיל אך צריך לקרוא ולהבין למה הולכים, וזהו טיפול זמני שצריך לחזור עליו.

התהליך מתחיל בטסט מיוחד שמזהה את המקומות שמפרישים את הזיעה, שלתוכם מזריקים את הרעלן המשתק. ניתן להרדים את המקום לאחר הטסט כדי להקטין את תחושת הכאב שמתלווה להזרקה. תקציר של המידע מתוך מאמר שהתפרסם ב 2014 תמצאו כאן.

בארה"ב אושר לשימוש זה התכשיר onabutolinumtoxinaA , ומידע עליו תמצאו כאן.

בארץ, לא מצאתי תרופה בשם זה באתר משרד הבריאות, ואני חוששת שהוא רשום כאביזר רפואי ולא כתרופה. אולי דר' יעל צנציפר, תוכל להרחיב בנדון.

 

יש גם טיפולים אחרי שקו שני לא עזר, ויש התייחסות בספרות לכך שצריך לפנות למבטח ולצייד את המבוטח במכתבים מתאימים כדי להגיע לניתוח או לטיפולים סיסטמיים אחרים. תקציר המאמר מתייחס לארה"ב, אך אני מאמינה שגם בישראל התהליכים דומים, ראי כאן.

 

עוד מידע על התופעה והטיפולים הקיימים, מצאתי בשבילך באתר מכבי , ראי כאן.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"