מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלא מבינה מה קורה, איך מתמודדים

לא מבינה מה קורה, איך מתמודדים

07/07/17 23:47
1 תגובות

אני כבר שנה תחת הקטגוריה של אנורקסיה, היו תקופות עם הקאות תכופות אבל יותר אנורקסיה רסטרקטיבית.
אני הולכת בדיוק על פי תפריט כרגע, אני נמצאת בטיפול שיש שקילה פעם בשבוע.
רק ישנה בעיה אחת קטנה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה, אחת ההזיות.
תאמינו או לא, אבל לפעמים בשבוע אני אוכלת ארוחת בוקר בשביל יום אחר, ארוחת ערב בשביל עוד יום, כך שיוצא שיש ימים שאני אוכלת מלא ויש ימים שאני אוכלת ארוחה אחת, אבל סה"כ, עד ליום השקילה, אני אוכלת את כל התפריט שבע פעמים. הזייה.
אולי אפשר לקרוא לאכילת בכמה ארוחות האלה ברצף בשביל ימים אחרים בולמוסים.
לא יודעת איך להימנע מזה, מנסה ומנסה, אבל לפעמים אני פשוט רוצה לגמור עם המשימה של האוכל, לדעת שאני לא צריכה עוד, או לפעמים פשוט כי באלי לאכול ואוכלת עוד ארוחה ועוד ארוחה עד כאבי בטן מפתלים.
יש למישהו עצות איך להימנע מזה?


תגובות

הי הדס, אין לי איזה פטנט שיאפשר לך להסדיר את האכילה שלך. ממליצה לך לשבת עם הדיאטנית שלך ולבדוק לעומק האם אכן מדובר בבולמוסים או ברצון להפטר מהאכילה כמה שיותר מהר. אם מדובר בבולמוס, יתכן ויש צורך להגדיל את התפריט (רק השערה, לא יכולה לדעת מבלי להכיר אותך ואת האכילה שלך), אם מדובר ברצון לצמצם את ההתמודדות עם האכילה, אז אולי יש מקום לתוכנית התנהגותית להרחבת מספר הפעמים שאת אוכלת ביום, אולי צריך עוד עזרה של אחרים. לא יודעת....באמת שהעצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לדבר על זה עם הדיאטנית שלך. בהצלחה!