מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאזניל 250 טיפול מונע

אזניל 250 טיפול מונע

25/07/17 19:45
1 תגובות

שלום, קיבלתי תרופה zeto. 250 כטיפול מונע להתקפי שיעול וליחה כתוצאה מ copd וסינוזיטיס.
1 כדור בימי ראשון, שלישי, חמישי - 3 כדורים בשבוע.
קראתי על התרופה באינטרנט ונבהלתי... אני לוקחת תרופות באופן קבוע
‏CONTROLOC 40Mg
‏‎אחרי שאני אוכלת משהו:
‏SPIRIVA 30 CAP+HANDHALER
‏SERETIDE DISCUS 50/500
‏PLAVIX 75MG 30TAB
‏AMLOW 5MG 20 TAB
‏ERDOTIN CAP 300MG
אחה״צ:
‏ERDOTIN CAP 300MG
‏Licorich - שורש ליקוריץ - סולגאר

‏‎תרופות בערב:
‏Ezetrol 10 mg
‏Litorva 10 mg
‏SERETIDE DISCUS 50/500
‏LIVIAL 2.5MG 28 TABS
‏MAGNOX 520
‏OMEGA 3 – TRI OMEGA

בשעת הצורך:
‏‎אינהלציה פעמיים ביום – AEROVENT – 20 טיפות – VENTOLIN – 1/2 מ"ל – מים.......
נשלחתי לבצע בדיקת שמיעה ובדיקת אקג לפני התחלת הטיפול.
האם יש אינטראקציה בין התרופות והאנטיביוטיקה לטיפול מונע??? תודה


תגובות

סימה-לבני
29/07/17 16:09

שלום רב,

הטיפול האנטיביוטי הינו טיפול מקובל ב COPD במצבים של "התלקחות זיהומית" של המחלה, מחלת ראות חסימתית..

ב UPTODATE מצאתי שהמצבים שבהם אנטיביוטיקה מתווית הם המצבים הבינוניים קשים, שאו שהמטופל במצב מורכב כל כך שהוא בדרך לבית חולים, או שהוא סובל משנים מתוך שלושה סימפטומים הבאים: החמרה בקוצר נשימה, החמרה בכמות הכיח, או הופעת כיח מוגלתי.

במקרים כאלה האזניל, Azythromicin כבן משפחת האנטיביוטיקה "מקרולידים", הוא בחירה נכונה ועל פי ההמלצות הבינלאומיות.

ראי המלצות בין לאומיות במסמך שבקישור כאן, עמוד 43.

יתכן שבמקרה שלך יש לאזניל אינטרקציות בין חלק מהתרופות שלך, והרופא שרושם לך את רב התרופות אמור היה לבדוק ולתת לך מענה במקרים שנדרש לעשות משהו בנדון.

לצערי, במסגרת זו, אין לי אפשרות לבדוק את כל ההתנגשויות של כל התרופות שאת מקבלת, עם האזניל, זה פשוט עניין של זמן.

את מוזמנת להשתמש בכלי חינמי שקיים למטרה זו, ולחזור אל הרופא שלך במקרה שיש צורך לעשות התאמות מינון של תרופות בגלל הוספת האזניל, ורק לתקופה שהוא ניתן. לכלי חינמי לבדיקת אינטרקציות בין תרופות הקליקי כאן.

מקווה שאת מבינה את מגבלות הפורום הזה, ואולי תשקלי לקבל ייעוץ תרופתי מאיש מקצוע, אם בקופה ואם מחוץ לה, כי ברפרוף על הרשימה שלך, אני הייתי שוקלת מחדש לפחות את נחיצות התוספים שאת לוקחת , ושיכולים להתנגש עם אזניל. הליקריץ הוא מלך האינטרקציות, ולא בטוח בכלל שהוא נחוץ לך. אנא התייעצי עם הרופא שלך.

מקווה שהרגעתי אותך באשר לבחירת התרופה ונחיצותה,

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"