מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

.

16/08/17 16:58
2 תגובות

אני כבר יותר משנה אחרי השחרור מהאשפוז להפרעות אכילה.
ההתעסקות שלי עם אוכל ומשקל מאוד פחתה בחודשים האחרונים ואני מרגישה יותר טוב עם עצמי. אני בתת משקל אבל ממש לא רציני. אני במשקל יותר נמוך עכשיו מהמשקל שהתאשפזתי איתו ורציתי לשאול איך זה אפשרי? בתקופה שלפני האשפוז אכלתי בסביבות המאתיים קלוריות ביום, עשיתי ספורט בצורה אובססיבית והייתי עייפה וחולה כל הזמן. עכשיו לעומת זאת אני לא עושה ספורט בכלל אוכלת בערך 1600 קלוריות ביום ועדיין אני 2 קילו מתחת למשקל שאיתו התאשפזתי!
חוץ מזה אני חובה אחרי אוכל עלייה של המזון, כמו הקאה לא מכוונת. רציתי לשאול אם עוד מישהי חוותה את זה? זו תופעה נפוצה אחרי שמחלימים מהפרעת אכילה?


תגובות

לא-חשוב
16/08/17 16:59

חווה*

הי, שמחה לשמוע על השיפור במצב הפרעה שלך. מה שאת מתארת כנראה קשור לשינויים בקצב חילוף החומרים שלך, שהיה מאד נמוך לפני האשפוז (כתוצאה מנסיון הגוף לשמור על עצמו מפני ההרעבה הכפויה) והשתפר עם החזרה לאכילה. חייבת לציין, שגם כמות הקלוריות שאת אוכלת מועטה מדי וגם היותך בתת משקל, שניהם גורמי סיכון להשנות ההפרעה. מקווה שאת נמצאת עדיין בטיפול או המערב כל שהוא, למרות השיפור. ולגבי הבעיה השניה. מה שאת מתארת נקרא רומינציה, או העלאת גירה. זה מוכר בקרב סובלים מהפרעת אכילה. עם זאת, כדאי לעבור בירור רפואי לעניין כדי לשלול בעיה במערכת העיכול העליונה. ממליצה לגשת עם זה לרופא שלך. כל טוב!