מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותדחוף - אשמח אם מישהו יודע לענות.

דחוף - אשמח אם מישהו יודע לענות.

3 תגובות

מאז ומתמיד אני מתקשה לבלוע כדורים, ומנסה כעת לעבוד על זה כי אני צריכה לקחת כדור באופן יומיומי עכשיו. אם הכדור קודם קצת מתמוסס לי בפה מהמים ולוקח דקה או שתיים עד שהוא נבלע, זה הורס מהאפקט שלו או שהוא עדיין אפקטיבי באותה המידה?


תגובות

סימה-לבני
19/08/17 9:58

שלום רב,

 

לכל כדור יש את הציפוי שלו.

יש כאלה שהציפוי נועד רק לטעם, ואז אם הוא מתמוסס בפה, לא "ייהרס האפקט" כמו ששאלת, אלא רק יהיה לך טעם לא טעים בפה.

יש כאלה שהציפוי שלהם נועד לעבור בשלום את הקיבה, ולהתמוסס במעי. במקרה הזה, הרס הציפוי משמעותו שהתרופה תתמוסס בקיבה, ולא תגיע למעי, ותאבד את האפקט שלה.

יש כאלה שיש להם ציפוי חכם שנועד להאט את פרוק התרופה, או להכריח אותה להתמוסס בקצב שנקבע לה מראש. במקרים כאלה, מדובר בפולימרים, שלפעמים אפילו יוצאים שלמים בצואה, ורק התרופה מזדחלת מתוכם ומתמוססת במקום שנועד לה. בכדורים כאלה אי אפשר לדעת מה תהיה ההשפעה של התמוססות הציפוי, גם לא בטוח שהציפוי מסוגל להתמוסס, אבל מאחר שמדובר במשהו חכם, התשובה היא לא חד משמעית.

ויש עוד קבוצה של כדורים, שאם בולעים אותם, הם נספגים בקצב איטי, נניח תוך 20 דקות, אבל אם ממוססים אותם בפה, הם נספגים ברירית שבפה בצורה מידית ומהירה, והאפקט שלהם מהיר במיוחד. כדורים כאלה הם לטיפול בכאבים, ולפעמים בלב וגם אחרים.

מכאן, שראשית עליך ללמוד מהו הכדור שנרשם לך. איפה הוא אמור להספג ותוך כמה זמן, מה תפקיד הציפוי, ובהתאם להתנהג איתו, כך שהוא ישמור על האפקט שלו הכי טוב.

בעלון לצרכן של כל כדור, יש הוראות לקיחה, ולפעמים יש אזהרות מיוחדות כמו "אסור לרסק" או "אסור לכתוש", במקרים כאלה, פגיעה בציפוי עלולה לשנות את התוצאה.

באתר משרד הבריאות את יכולה למצוא את כל העלונים של כל התרופות. הקליקי כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

אכן עזרת, תודה רבה, סימה!
הכדור אודותיו אני שואלת הינו גלולת הרמונט. בעלון התרופה נכתב כי "לא ידוע דבר אודות ריסוק או כיתוש הכדור", עד כמה שזכור לי. האם התמוססות גלולה זו עלולה לפגוע באפקט שלה?

סימה-לבני
19/08/17 11:21

שלום רב,

 

אכן אין להם הנחיות מיוחדות להרמונט, שמכיל Eethinylestradiol + Gestedone, הספיגה שלהם טובה ממערכת העיכול, והציפוי נועד לטעם, ולכן לא נורא אם הוא קצת מתמוסס לך בפה.

אלא שמאחר שמדובר בגלולות למניעת הריון, ומאחר שהן אף פעם לא מאה אחוז מונעות הריון, אז עדיף לך לקחת אותן בדיוק בדיוק כמו שממליצים לך, וזה עם כוס מים, ולהיות בטוחה שהן הגיעו לייעדן, לקיבה, בשלום, כי כמו שכתוב בעלון, הם לא בדקו מה קורה אם מרסקים או כותשים, ואם חס וחלילה, הגלולה לא תעבוד, את תהיי מאד אומללה, ותהיי בטוחה שזה מפני שלא לקחת כמו שהומלץ.

לכן, אם החלטת לקחת גלולות, ושקלת התקן תוך רחמי במקום גלולות, והחלטת נגד, או שאסור לך, אזי עליך למצוא את הדרך לשתות את הגלולה כל יום באותה שעה, עם מים.

לעלון לצרכן של הרמונט הקליקי כאן.

לנייר עמדה של האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה על התקנים תוך רחמיים, הקליקי כאן.

לנייר עמדה של האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה על גלולות למניעת הריון  הקליקי כאן.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"