מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדמתי מומלץ לבצע כריתה מלאה ומתי חלקית? האם כדאי לשחזר שד? שאלו את ד"ר יואב ברנע!

מתי מומלץ לבצע כריתה מלאה ומתי חלקית? האם כדאי לשחזר שד? שאלו את ד"ר יואב ברנע!

04/09/17 15:40
13 תגובות

יש לך שאלה בנוגע לכריתת שד מלאה או חלקית? כיצד מתבצע ההליך? מה קורה לאחר הכריתה? האם כדאי לשחזר?
אנו מזמינים אותך להתייעץ עם ד"ר יואב ברנע, מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית, משמש כרופא בכיר ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת של השד במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב). הוא ישיב על שאלותיכן ביום ג', ה-12.9.
כתבו את שאלתכן בשירשור זה!


מתי מומלץ לבצע כריתה מלאה ומתי חלקית? האם כדאי לשחזר שד? שאלו את ד

תגובות

טוני-12
07/09/17 18:00

מהי ההדמיה הראויה לבדיקת הישנות המחלה אצל מי שעברה שיחזור באמצעות שתלי סיליקון?

מעקב אחר נשים שעברו כריתת שד ושחזור עם שתלי סיליקון מתבסס על בדיקה ידנית והדמייה בעזרת אולטרהסאונד או MRI. תדירות הבדיקה וסוג ההדמיה נקבעים פרטנית לכול אשה בהתאם לנתונים שלה.

טוני-12
07/09/17 18:01

האם יש להחליף שתלי סיליקון כל 10-15 שנים כמו בהגדלה?

טוני שלום, כיום ההמלצה לאחר ניתוחים עם שתלי סיליקון בשד היא להבדק ולעבור הדמיית שד כול שנתיים לבדיקת תקינות השתלים. זה נכון גם לאחר הגדלת שדיים וגם לאחר שחזור. נשים לאחר סרטן שד נבדוק לעיתים תכופות יותר במסגרת המעקב האונקולוגי, וכך נבדקת תקינות השתלים. ההמלצה היא החלפת השתלים כאשר יש חשד לדליפה של השתל ולא לבצע החלפה מניעתית.

נושה
08/09/17 8:56

אני נשאית BRCA2. לפני שנה וחצי חליתי והגידול היה בשד ימין. לפני שנה עברתי כריתה מלאה דו"צ ושחזור מיידי. לאחר הוצאת הנקזים צד שמאל (שהיה בריא) פיתח זיהום ואחרי חודש וחצי של אנטיביוטיקה דרך הוריד, השתל הוצא מעריסתו. לאחר ניתוח הוצאת השתל שוב התפתח זיהום באותו הצד. היום אני ב"ה נקיה מסרטן ואנחנו חושבים על שחזור נוסף והחלפת השתל בצד ימין מכיוון שהוא התקשה בעקבות ההקרנות. מה דעת הד"ר? האם לעשות שחזור או לא?

נושה שלום, בהחלט ניתן לבצע שחזור. את צריכה להבדק ע״י משחזר שד ולקבל הסבר על אפשרויות השחזור הקיימות והיתרונות וחסרונות של כול שיטה.

shofty
10/09/17 15:07

אחרי הניתוח שכלל הוצאת בלוטות אחת ממאירה- מותר חזיה עם ברזלים? מותר לעשות פילינג בפנים.

אחרי ניתוח שד עם בלוטת זקיף ניתן להשתמש בכול סוגי החזיות לאחר החלמת הצלקות, כול עוד אין לחץ על עור השד. ניתן לבצע את כול טיפולי הקוסמטיקה בפנים ללא חשש.

קרן-אור-2
11/09/17 17:47

שלום ד"ר ברנע. דודתי עברה כריתת שד לאחר שאובחנה בסרטן. גודל החזה שלה הוא גדול מאד. האם קיים קשר בין ההחלטה לכרות את השד לבין גודל השד? ומה הקשר בכלל בין סיכויי התחלואה בסרטן השד לבין גודל השד? תודה!

קרן שלום, כיום אין מחקר חד משמעי המראה על קשר בין סיכוי לחלות בסרטן שד ובין גודל השד. כמו-כן נשים שעוברות הקטנת שדיים לא מורידות את הסיכוי לחלות בסרטן שד, אך קל יותר לעקוב אחרי שד קטן מבחינת בדיקה והדמייה. ההחלטה על כריתת שד מול ניתוח משמר שד היא החלטה המורכבת מהרבה משתנים הכוללים בין השאר את סוג הסרטן, גנטיקה, מיקום הגידול, גודל השטח של הגידול והפרופורציה לגודל השד וכו׳. כול מקרה נדון פרטנית.

נועה79
12/09/17 13:34

ד"ר ברנע שלום, שמי נועה בת 38. לאחרונה גיליתי שני דברים: האחד שאני נשאית brca2 והשני שיש לי תאים טרום סרטניים בשד שמאל. בעקבות הידיעה על הנשאות אני שוקלת כריתה דו"צ מניעתית אבל לא כרגע ( כרגע מעוניינת להתמקד בלסיים בהקדם בניית תא משפחתי ולהסיר שחלות עד גיל 40). השאלה שלי האם ההקרנות המקומיות שאעבור עכשיו בניתוח להסרת הגידול ישפיעו בהכרח על היכולת שתהיה לי בעתיד לעשות שחזור שדיים? תודה על המענה

נועה שלום, ההקרנות המקומיות לשד, כחלק מטיפול משמר שד, עלולות לפגוע בעור וברקמת השד הנותרת. זה הופך את הניתוח העתידי בשד שמאל ליותר מורכב. ניתן עדין לבצע שחזור עתידי עם שתל, אך צריך לצפות לאסימטריה מסויימת בהשוואה לשד השני.

מערכת-כמוני
13/09/17 20:57

אנו מבקשים להודות מעומק הלב לד"ר יואב ברנע על המענה המקצועי והמפורט!