מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב.
לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר.
כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב.
אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל.
במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.

פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
פיענוח בדיקת אקג לא תקינה
12/09/17 10:13
1 תגובות
שלום רב,
אני בן 30, גובה 1.74 משקל 85 קג בריא בדרכ. יש לי לפעמים כאבים בחזה בסטרנום ממש. זה קורה אחת להרבה זמן. אתמול הכאבים החריפו ולדעת הרופאה שלי זה ממקור שרירי היות ועשיתי אימון יוגה בבוקר אתמול וחזרתי להתאמן בחדר הכושר בשבוע האחרון. לאחר בדיקת אקג היא אמרה לי שזה נמצא לא תקין: "הרחבה של גל ה 2 QRS" והפנתי לבדיקת אקו לב שתיערך רק ב 7.11
השאלות שלי הן:
1. האם זה משהו רציני ?
2. מה זה יכול להיות והאם יש קשר בין הכאב לבדיקת האקג
3. מה יכולה להיות הסיבה להופעת הכאב במרכז החזה?
תודה ויום נפלא.
ד"ר אסי מלויצקי
שלום, התלונות שאתה מתאר לא ספציפיות, חשוב לדעת האם הכאב קבוע או מופיע לסירוגין, קשור למאמץ או שינוי תנוחה, מופק במישוש, מלווה בסימנים אחרים וכדו'. במידה ואתה ללא מחלות רקע מלבד עודף משקל, ואין רקע משפחתי לבבי או עישון פעיל, הסיכון למקור לבבי לתלונותיך נמוך מאוד. אינני מצליח להבין מהתיאור שלך מה הבעיה באק"ג. סיבות לכאב בחזה הן מרובות וכוללות בין היתר - מקור לבבי (התקף לב, הפרעת קצב, דלקת בשריר הלב או במעטפת שלו, הפרעת קוצב ועוד), כאב ממקור שרירי, דלקת בין חיבורי עצמות בית החזה, מקור ריאתי כגון דלקת ריאות, מקור בטני כדוגמת רפלוקס או כיב בקיבה, חרדה ועוד סיבות מרובות. מקווה ומאמין שהבירור שתעבור יהיה שלילי, התאזר בסבלנות וחדד את תלונותיך בפני הרופא המטפל שלך בכדי להבטיח שהבירור יהיה יעיל ומכוון היטב. כל טוב ובריאות טובה ד"ר אסי מילויצקי