מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסקרוהן פעיל ופיסורה

קרוהן פעיל ופיסורה

08/10/17 9:19
1 תגובות

שלום,
אני חולת קרוהן כבר 5 שנים וסבלתי מאבצסים חוזרים במהלך השנים. טופלתי ברמיקד במהלך ה4 שנים האחרונות עד שהוא התחיל לעשות לי תופעות לוואי והתחיל מעבר לאנטיביו. לא הרגשתי טוב עם המחלה כבר מעל ל3 חודשים, הרמיקד הצליח לעשות רגיעה לכמה ימים אך לאחר מכן היא תקפה בכל הכוח. לאחר הטיפול האנטיביו הראשון התחלתי לסבול מכאבים נוראיים בפי הטבעת, בבית החולים נקבע כי יש לי פיסורה ואבצס(עשו לי ניתוח רק לאבצס).
בדיקות דם לפני חודש- בדיקת CRP שהתוצאות שלה היו מעל ל50, ובדיקת CALPROTECTIN התוצאות Positive 800. (למי שמבין בזה..).
כיום- CRP 25.
כרגע הטיפול שהרופא הביא לי- להמשיך באנטיביו (טיפול 3), סטרואידים 40 מ"ג ולרדת כל שבוע 5 מ"ג, ירדתי ל45 קילו אז הוא הוסיף לי פורמולת מודולן 2-3 ביום בנוסף לתזונה, וכדורים לעצירת שלשולים להתחיל מפעם אחת ביום.
לפיסורה אני מורחת משחה שנקראת ניפידיפין 4 פעמים ביום וגם מורחת שמן זית על האזור.
אני לא יודעת מה לעשות, כל פעם שאני נכנסת לשירותים זה 4-5 פעמים ברצף, הפיסורה נפתחת, מדממת ושורפת בטירוף כל פעם מחדש וזה מעגל שלא נגמר. אני כבר חודש סובלת מהפיסורה הזאת, ולא ממליצים לי על ניתוח בגלל שזה לא יעזור כשהמחלה ככה פעילה.
מישהו סבל ממשהו דומה? איך אפשר לטפל בפיסורה אם כל רגע נכנסים לשירותים? יש לכם רופא טוב שאתם ממליצים עליו שיכול לעזור לי? (לא בסורוקה כי שם אני מטופלת והייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת במקום אחר).
אשמח אם תוכלו לעזור לי!
תודה רבה..


תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
09/10/17 13:59

אשאיר לגולשים את המענה לשאלות שלך ורק אציין כי אנטיביו עובדת באופן סלקטיבי על המעי. זה מצד אחד יתרון היות והתרופה כעקרון יותר בטוחה אבל זה גם חיסרון כי היא לא עובדת על איזורים מחוץ למעי טוב כמו הרמיקייד או יומירה (פי טבעת, פרקים וכו). יש לתת טיפול משלים לאיזור זה או לשקול החלפת טיפול תרופתי (למשל לסטלרה). יש לדון עם הצוות המקצועי המטפל.