מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

מינוקסי 5%

21/10/17 14:49
1 תגובות

אני סובלת לאחרונה מנשירת שיער מסיבית. רופא העור שלח אותי לבצע בדיקות דם מסוימות (בירור רמות ברזל, פריטין, TSH וטרנספרין, וכן ספירת דם כללית). במקביל המליץ לעסות את הקרקפת פעמיים ביום במינוקסי 5%. בעלון לצרכן קראתי מפורשות שהתכשיר נועד לגברים בלבד ואיננו מתאים לשימוש עבור נשים. אודה לכם על התייחסותכם לעניין (האם מותר לי להשתמש בו, או עדיף להימנע), שכן אני חוששת מתופעות לוואי שליליות.

ובאותו עניין: הוא המליץ גם לנטול בערב כמוסה אחת של רוטס HR ובנוסף - תוסף תזונה הר בוסט (בוקר וערב). בבית המרקחת נאמר לי שזו כפילות, ושדי לקחת אחד מהם. אנא, הנחו אותי מה עלי לעשות.

תודה רבה מראש.


תגובות

סימה-לבני
21/10/17 23:28

שלום רב,

 

רופא העור מטפל בך על פי הקווים המנחים לטיפול באובדן שיער מהסוג הנשי (Female pattern hair loss). שתוכלי לקרוא עליו יותר כאן.

על פי המיקרומדקס, הקו הראשון באובדן שיער מהסוג הנשי הוא טיפול בתמיסת מינוקסי Minoxidil 2% לשימוש חיצוני, פעמיים ביום.

לעלון לצרכן של מינוקסי 2% הקליקי כאן.

לא ברור למה רשם לך הרופא תמיסת 5% שמיועדת לגברים, אולי הטעות חלה דווקא בבית המרקחת?

 

 

תמיסת רוטס HR איננה תרופה, כמו גם תוסף התזונה הר בוסט, ואת צריכה להתייחס אליהם בהתאם.

בראשון, על פי האינטרנט יש אוסף של ויטמינים. לתכולה על פי היצרן הקליקי כאן.

על פי המקור כאן, תוספת ויטמינים שנויה במחלוקת, ואת יכולה לבחור לנסות, ולהחליט בשלב יותר מאוחר אם זה יעיל עבורך או שלא.

 

התוסף השני מכיל ג'לטין לפי האינטרנט, ראי כאן. לא מצאתי במקורותי סימוכן לתוספת זו.

אבל אני גם לא רואה את הכפילות במתן שני התוספים.

 

חשוב לזכור שתוספי תזונה אינם תרופות, תכולתם נקבעת על ידי היצרן, ומשרד הבריאות לא בודק אותה. כמו כן, על פי חוק, אסור לייחס להם, תכונות רפואיות שכן הם לא נבדקו על פי הכללים שתרופות נבדקות לא ליעילות ולא לבטיחות.

כל מה שאת יכולה לעשות זה לבדוק את התוספים על עצמך, לתקופה מוגבלת ולקבל החלטה לגבי ההמשך על פי היעילות והבטיחות שלהם עבורך.

לסיכום,

  1. חשוב לבצע את הבדיקות שהרופא הפנה אותך.
  2. חשוב לבדוק עם הרופא אם התמיסה של 5% היא טעות, או שהוא יודע משהו שהספרות לא מגלה לנו.
  3. לגבי התוספים לשיקול דעתך, הם לא נמצאים בקווים המנחים שאני מצאתי.

מקווה שעזרתי,


 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"