מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבאבחון חור בלב לאחר אירוע מוחי חולף

אבחון חור בלב לאחר אירוע מוחי חולף

04/11/17 20:22
2 תגובות

שלום חברים,
אני בת 46 ולפני כ9 חודשים עברתי אירוע מוחי חולף. תודה לאל אין שום נזק גופני. הנזק הוא בעיקר נפשי. לאחר בדיקות מקיפות, MRI ובדיקת אקו פולשנית, נמצא שיש לי חור קטן בלב. הקרדיולוג ביקש את החלטתו החד משמעית של הנירוכירורג שמטפל בי, לגבי איטום החור . אתמול לאחר פגישה עם הנירוכירורג המטפל שלי הוא החליט להפנות אותי לבי"ח רמבם למחלקה הקרדיולוגית המטפלת במומי לב בילדים, לבדיקה וצינתור. אני בחששות מאוד גדולות לגבי ה"צינתור" או אטימת החור, אבל מבינה שאין מנוס, מכיוון שאני בסיכון לאחר השבץ. האם מישהו עבר משהו דומה? ומהו בעצם תהליך האיטום? האם יש סיכון בתהליך? תודה!


תגובות

מירה שלום, תהליך האיטום הינו בצנתור (פעולה בהרדמה מקומית ולעתים בטשטוש קל, לעתים רחוקות בהרדמה מלאה) שבו מכניסים צינורית לאחד הורידים בגוף ומנווטים אותה עד לצידו הימני של הלב, שם מאתרים את החור באמצעות חומר ניגוד ואולטרה-סאונד שמבוצע תוך כדי הפעולה, ואוטמים את החור ע"י החדרת מכשיר קטן בצורת מצילתיים שאוחז את המחיצה הבין-עלייתית משני צידיה ובכך מכסה על החור. הסיכון הוא כמו בכל פעולה דומה וכרוך בסיכונים של טשטוש / הרדמה מלאה , דימום מאיזור החדרת הצינורית לוריד, ופגיעה בלב על מרכיביו תוך כדי הפעולה עד יצירת חור קטן ונוזל מסביב ללב. כל המצבים האלו ניתנים לטיפול בפשטות יחסית במסגרת מעבדת צנתורים מנוסה ומיומנת, והסבירות שלהם ככלל היא נמוכה. מקווה שעזרתי לך, כל טוב ורפואה שלמה ! ד"ר אסי מילויצקי

hadassa1
23/03/20 11:53

שלום לך מירה, בעלי בן 30 ועבר אירוע מוחי, לאחר בדיקות מקיפות, MRI ובדיקת אקו פולשנית, נמצא שיש לו חור קטן בלב. נקבע שצריך לסגור את החור ע״י צינתור, סיפור דומה לשלך. אנחנו מאוד לחוצים מהפרוצדורה ורציתי לשאול אותך איך עבר עלייך הצנתור והאם הצנתור עזר לך באמת ? והאם את ממשיכה לקחת תרופות כלשהוא ? תודה רבה לך