מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסאיזה לחם מומלץ לאכול בזמן התלקחות (אם בכלל לחולי קוליטיס )?
איזה לחם מומלץ לאכול בזמן התלקחות (אם בכלל לחולי קוליטיס )?
05/11/17 15:41
1 תגובות
שלום
חולת קוליטיס כבר 5 שנים מטופלת הרפסאל
איזה לחם מומלץ לאכול בזמן התלקחות (אם בכלל )?
ואיזה לחם מומלץ לאחר רגיעה ?
תודה רבה על התייחסותכם
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ליהי גודני
שלום לפונה, בהתלקחות מומלץ להפחית את כמות הסיבים הבלתי מסיסים העלולים להחמיר תסמינים כגון ריבוי יציאות ואי נוחות ולכן מומלץ להפחית לחמים מדגנים מלאים. בהפוגה לעומת זאת צריכת סיבים תזונתיים דווקא מומלצת ומומלץ לחזור בהדרגה לצריכת דגנים מלאים. באופן כללי גם בהתלקחות וגם בהפוגה רצוי לבחור בלחמים עם חיי מדף קצרים ולא מעובדים, אפיה ביתית או מאפיה. במידה וקיים מרכיב של מעי רגיש ניתן לנסות לחם ע"ב קמח כוסמין. בברכה, ליהי גודני