מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאומפרדקס-מחקר חדש

אומפרדקס-מחקר חדש

05/11/17 21:03
4 תגובות

שלום רב.
בעקבות המחקר שפורסם באתר וינט על תרופת האומפרדקס הגורמת לסרטן הקיבה,האם תחקיר כזה לא מצריך הורדה מהמדפים של התרופה והנחיות חדשות לרופאים?
אני רוצה לציין שאני צורך מידי פעם את התרופה,והיו גם תקופות שצרכתי אותה על בסיס יומי.
מה אני אמור לעשות עכשיו?
יש תרופה חלופית מומלצת שעושה את אותו דבר כמו אומפרדקס?
תודה


תגובות

סימה-לבני
06/11/17 0:00

שלום רב,

תמיד כדאי לקרוא את מקור הכתבה כדי לקבל את המידע בצורה הנכונה, ובלי פניקה. במקרה הזה, גם דר' איתי גל, ב YNET מרגיע בסוף הכתבה, ראה כאן, ואני מצטטת: 

"התרופה בטוחה בשימוש קצר טווח"

"מעכבי משאבות פרוטונים – PPI, הם טיפול חשוב בכיב קיבה בעל פרופיל בטיחות גבוה בשימוש קצר טווח", אמר ראש צוות החוקרים, ד"ר יאן וונג, "עם זאת, יש להימנע מטיפול ממושך שלא לצורך. ממצאי המחקר חשובים, בעיקר בשל השכיחות הגבוהה של תרופות אלה הנחשבות לאחת מעשר הנמכרות ביותר בעולם".

אם תעיין בתקציר המאמר המקורי, כפי שמצאתי אותו בעיתון GUT  כאן,  תראה ש:

א. הבדיקה נעשתה על מטופלים שקבלו את הטיפול המשולש בגלל החידק H.PYLORY. והרי את הטיפול בחידק עושים כי הוא מעלה סיכון לסרטן. כך שקרוב לוודאי שלמרות שהסיכון לסרטן עולה, עדין הוא פחות מאשר ללא טיפול. כי אם לא זה המצב, אזי באמת צריך להפסיק את השמדת החידק.

ב. הבדיקה נעשתה על יותר מ 63,000 איש, אך כולם לקחו את התרופה במשך שנים רבות. לקיחת התרופה כמו שאתה נוהג, לא אמורה להעלות את הסיכון לסרטן בקיבה.

ג. תרופות חלופיות מוזכרות גם בכתבה של דר' איתי גל, הן חוסמי היסטמין 2, כמו Ranitidine, Famitidine ואחרים ראה מוצרים מאושרים לשימוש בישראל, כאן.

מתוך עיון בעלון לצרכן של התרופה, ראה כאן, ניתן להבין שמי שלוקח אותה אמור להיות חולה/סובל מאד, והאומפרזול, Omeprazole בא להוריד לו סיכון למחלות אחרות, ו/או לשיפור איכות חיים. מכאן שהתשובה לשאלתך "מה אני אמור לעשות עכשיו?" היא שאין לקחת את התרופה, אם הצורך לא מובן, ואמיתי. גם אם הצורך מובן ואמיתי, חשוב לקחת את התכשיר לתקופה הקצרה ביותר האפשרית.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

איתן63
06/11/17 9:55

תודה רבה על תגובתך.

השאלה היא מהו שימוש קצר טווח?

אני לוקח אומפרדקס רק כשיש לי הרגשת צרבת, אבל זה יכול להיות שלושה כדורים בשבוע, יכול להיות גם כדור בשבוע וזה יכול להיות כך לאורך זמן של חודש חודשיים.

 

סימה-לבני
06/11/17 16:16

שלום רב,

לדעתי, הגישה שלך היום צריכה להיות, שאם אין לך התוויה לקחת את התרופה יום יום , כדאי  שתיקח אותה רק כשנחוץ.

 

בברכה,

סימה לבני

רוקחת

אטח
14/11/17 22:35

בני בן 22 חייל עקב לקיחת נוגדי דלקת בערכים גדולים מאוד נקסין 3X800 (בגלל דלקת קרום הלב) הוא קיבל אומפרדקס להגנה על הקיבה 2X20 ביום. במשך שבעה חודשים בגלל הכתבה אני בהסטריה נוראית האם נגרם לו נזק?. הצבא מספק רק אומפרדקס