מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותNDRI כתוספת ל-SSRI

NDRI כתוספת ל-SSRI

10/12/17 19:32
2 תגובות

שלום ד"ר,

אני מטופל מספר שנים בציפרלקס עקב התקפי פאניקה בעבר עם חרדות הכוללות תסמינים פיזיים כגון: לחץ בחזה, נשימה קשה ותחושת אי נוחות כללית, במקביל סובל גם מדיכאון ברמה קלה-בינונית והפרעות קשב.
הטיפול בציפרלקס עושה עבודה מצויינת על התקפי הפאניקה והתחושות הפיזיות המלוות את החרדות אך יחד עם זאת סובל ממספר תופעות לוואי שמאוד מציקות לי כגון: השמנה, עייפות, ירידה בחשק המיני ובזקפה, ירידה בחשיבה.
במהלך השנים היו מספר נסיונות להחליף ל-SSRI אחרים ופעם אחת לאפקסור וכל הפעמים לא צלחו וחזרתי לציפרלקס.
מכיוון שמדובר מבחינתי הכדור היחידי שאני יכול לחיות איתו אבל רוצה להקל על תופעות הלוואי, יועץ לי להוסיף את הוולבוטרין XR 150 מ"ג. אני נוטל את הציפרלקס 10 מ"ג בערב (עקב העייפות והנמנום שהוא גורם לי) ואת הוולבוטרין התכוונתי לקחת בבוקר מכיוון שהוא מעורר.
האם לדעתך השילוב מוצלח למצב כמו שלי? האם הוא יכול לעורר לי את החרדות או שהציפרלקס אמור להגן על הנושא הזה ואוכל רק להנות מההטבות של הוולבוטרין?
ידוע לי שהוולבוטרין עוזר מאוד לעייפות (הדופאמין והנורדרנאלין תורמים לערנות) וגם תורם לריכוז.

אשמח לשמוע את רשמייך בנושא.

תודה


תגובות

סימה-לבני
16/12/17 23:51

שלום רב,

התשובה לשאלה האם לדעתי השילוב מוצלח למצב כמו שלך, היא מאד פשוטה: עד שלא תנסה לא נדע. שכן התגובות של כל אחד לכל תרופה הן אידיבידואליות, ואתה מעיד על עצמך שציפרלקס Escitalopram היא התרופה היחידה שעוזרת לך, ויש המוני אנשים שדווקא תרופות אחרות עוזרות להם.

אלא שיש עוד שאלה שאתה לא שואל ואני בכל זאת אענה: האם זה בכלל משנה השעה שבה לוקחים את התרופות השונות. אז התשובה היא שאחרי בערך חמישה ימים של טיפול, הרמות בדם מתייצבות, והן די קבועות לאורך כל היום. בשפתנו המקצועית אנו קוראים לזה Steady state. מאחר שזמן מחצית חיים של ציפרלקס שמכיל escitalopram הוא 27-32 שעות, הרמה שלו בדם, כבר מזמן יציבה אצלך, והוספת וולבוטרין שמכיל Bupropion תשנה קצת את מערך הכוחות בימים הראשונים, אך מאחר שמחצית החיים שלו היא 14-21 שעות, קרוב לוודאי שתוך 3 ימים גם הוא ייתייצב ואז שעת הלקיחה הופכת לפחות משמעותית.

מכאן שכדאי שתתן הזדמנות של כמה ימים לתופעות הלוואי להגיב, ואם תראה שהשילוב לא עונה על הציפיות, תחזור אל הרופא שישנה מינון, או שיציע טיפול חלופי.

באשר להשמנה, אני ממליצה לא לחכות שהטיפול התרופתי יעבוד, אלא במקביל לקבוע פגישה עם דיאטנית ולהתחיל לפעול, לשנות את התזונה על פי המלצתה, להוסיף פעילות גופנית אפילו שממש לא בא לך, ולקבוע פגישה עם אורולוג לגבי התפקוד המיני, כדי שירשום לך תרופות ממשפחת הויאגרה, שיכולות לעזור כנגד תופעות לוואי של SSRI.

נראה שאתה מתמצא יפה בתרופות, אך לאור הספרות התומכת, אני ממליצה לך מאד לשקול לפעול לשיפור הצד ההתנהגותי קוגניטיבי כלומר, לתת הזדמנות גם לטיפול פסיכולוגי מהסוג CBT או אחר שמיועד לתמיכה בתרופות. (למידע על CBT מתוך ויקיפדיה הקלק כאן)

שיהיה לך בהצלחה בטיפול החדש,

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

אסף15
22/09/19 19:21

התחלתי לקבל היום וולבטרין לאחר ניסויים של ssri וsnri אני סובל מאי שקט וחרדות וברצוני לשאול האם הכדור יכול לעזור בחרדות ואי שקט? תודה