מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהאם אפשר לקחת כדור לשינה טו-נייט עם תרופות אחרות שאני לוקחת?

האם אפשר לקחת כדור לשינה טו-נייט עם תרופות אחרות שאני לוקחת?

22/02/18 11:39
4 תגובות

שלום
אני בת 58 סובלת מגלי חום בלילה ויקיצות. אסור לי לקחת הורמונים בגלל בעית קרישיות שיש לי - 3 נוגדני אפלא בערך חיובי חזק,
לכן אני מעוניינת להיעזר בכדור שינה מאחר שהבעיה נמשכת כבר תקופה ארוכה מאוד.
הציעו לי בבית המרקחת כדור ללא מרשם - טו נייט (tonight) שיש בו doxylamine succinate 25 mg
אני לוקחת באופן קבוע: פלאויקס 75 מ"ג, פלאקווניל 200 מ"ג, לוסרדקס 37.5 מ"ג, קרדילוק 1.25 מ"ג, אומפרדקס 20 מ"ג, קרם אובסטין, ויטמין די.
האם אפשר להוסיף את הטונייט?
אשמח לקבל את חוות דעתכם.
תודה רבה


תגובות

סימה-לבני
24/02/18 14:50

שלום רב,

 

בבדיקה שעשיתי, נראה שאין דיווחים על אינטרקציות בין תרופותיך לבין טונייט שמכיל Doxylamine שהוא תכשיר אנטי הסטמיני במקורו.

לעלון לצרכן של טו נייט הקליקי כאן.

בבדיקה קפצה לי התראה על התנגשות בין שתי תרופות אחרות, שחשוב שתדעי עליה.

מצאתי שיש התנגשות ידועה ומדווחת של פלאביקס  Clopidogrel עם אומפרדקס שמכיל Omeprazole שעליה כדאי לך לדבר עם הרופא, שכן יתכן שבגלל ההתנגשות הזאת, הפלאביקס לא ממש פעיל אצלך, ואת לא ממש מוגנת מפני קרישי דם.

לצפייה בתוצאות בדיקת האינטרקציות שעשיתי ב DRUGS.COM הקליקי כאן, נדרש אישור מוקדם של האתר.

את רושמת שאסור לך לקחת הורמונים, האם את מודעת לכך שבקרם אובסטין יש אסטרדיול, שהוא ההורמון הנשי? נכון שקרם איננו כמו טיפול בבליעה, אך אני מאד מקווה שהטיפול נעשה בידיעת הרופאים המטפלים שיודעים על בעיית הקרישיות שלך.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

שלווה4
25/02/18 7:08

תודה רבה לך סימה.

האם אפשר לענות לך בפרטי? כיצד?

מסורי..שרה
22/03/18 14:12

שרה 

היום קבלתי לראשונה. את התרופה קרדילוק 1.25 אנני יודעת באיזה שעה להתחיל את התרופה.

סימה-לבני
24/03/18 23:12

שלום רב,

את אמורה לקחת את התרופה פעם ביום.

המלצת היצרן היא בבקר, אך בתלות בבעייה שלך, כדאי לוודא עם הרופא שגם הוא התכוון לכך.

את ההמלצה על לקיחה בבקר, ראי בעלון לצכן בסעיף 3 כאן.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"