מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבדופק עולה במאמץ מינורי

דופק עולה במאמץ מינורי

19/03/18 16:23
3 תגובות

שלום רב.
אני בן 40 ולפני כ5 שנים היה לי התקף חרדה תוך כדי שינה ומאז החלה התעסקות עם כל נושא הלב והדופק.
כמו כן לאורך התקופה חוויתי אינספור התקפי חרדה .
התחלתי בירור לפני כשנה שכלל הולטר ,בדיקת מאמץ ואקו שיצאו תקינים.
לפני כ8 חודשים התחלתי להרגיש פעימות מוקדמות, דופק בגרון ,וכן במעבר משכיבה לעמידה הדופק עולה משמעותית ובכלל תחושה של התעייפות מהירה מעליה במדרגות עבודות גינה וכו'.
יש לציין שהליכה רגילה אני יכול ללכת גם שעה ושעתיים הבעיה היא בשינויי תנוחה בעיקר שהדופק עולה לכמה שניות ואז יורד לנורמלי.
עשיתי שוב בירור מקיף אקג,הולטר,מאמץ ואקו לב שיצאו תקינים אני כבר מיואש ולא וודע מה עןד לעשות.
קראתי בגוגל שייתכן טכיקרדיה תנוחתית הקרדיולוג שולל וחושב שזה נפשי .
אני חרדתי זה נכון אבל התחושות באות לי ללא קשר לחרדה (אולי החלו בגללם?)
אודה להכוונה .


תגובות

שלום אבי, התלונות שאתה מתאר בהחלט יכולות להיות ביטוי של חרדה אולם בכדי להוריד מסדר היום בסבירות גבוהה מקור לבבי , ניתן לבצע שתי בדיקות פשוטות, הראשונה לבקש במרפאה לבצע בדיקה לאורתוסטטיזם- מצב שבו לחץ הדם יורד במעברים ובתגובה הדופק עולה בכדי לפצות, הבדיקה השניה היא הולטר לחץ-דם ואקג חוזר, במידה וקיימת בעיה לרוב היא ניתנת לטיפול ע״י התנהלות נכונה ולפי הצורך ישנו גם טיפול תרופתי, בנוסף הידיעה היא בעלת ערך מרגיע. במידה והבירור שלילי, ואם נוסיף על כך את הבירור שכבר עברת כולל אקו-לב ומבחן מאמץ אשר היו תקינים כפי שציינת, הסבירות לבעיה שמקורה בלב נמוכה למדי, וגם בכך יש כדי להרגיע. כל טוב ובהצלחה ד״ר אסי מילויצקי

אבי.69
19/03/18 17:23

יש לי גם בעיה בבדיקת לחץ דם איך ששמים לי אני נלחץ והדופק והלחץ דם עולים לי עוד לפני הבדיקה ולכן לא נדע להשוות . יש לי מודד לחץ דם בבית האם אני יכול למדוד בבית ברוגע יותר? לחליפין , האם יש אלטרנטיבה לבדיקה? תודה .

אבי שלום, הולטר היא בדיקה אמינה גם למי שלחת הדם והדופק שלו מושפע ממתח. כל טוב ד״ר אסי מילויצקי