מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותפבוקסיל - אינטרקציה בין תרופות

פבוקסיל - אינטרקציה בין תרופות

16/07/18 2:03
3 תגובות

שלום.. התחלתי לקחת פבוקסיל 50מג לפני שבוע וחצי, אני נוטלת גם כדור בשם פרולול ובעלון של פבוקסיל כתוב אינטרקציה בין תרופתית עם פרולול.. אך הרופא, שיודע שלוקחת פרולול, רשם לי כל זאת פבוקסיל. האם זה אכן מותר לקחת? אציין ששבוע הראשון ללקיחת היו לי כאבי בטן ובחילה קשים מאוד, חמורים.. אז הגדלתי את המרווח בין הפרולול לפבוקסיל ל4 שעות מרווח וזה מאוד הוקל. עדיין מדי פעם בחילות אבל הכאבים הוקלו. האם כדאי לפנות לרופא משפחה להחליף את הפרולול לכדור אחר אולי? אשמח לדעתכם תודה


תגובות

ד-ר-דני-זיו
17/07/18 11:13

שלום סינדרלה,

שילוב התרופות אינו אסור (אינו התווית נגד) אך כפי שמופיע בעלון לצרכן של התרופה פבוקסיל וכפי שעולה מבדיקת יחסי הגומלין בין התרופות באתר המקצועי Micromedex, תיתכן השפעה על הטיפול בפרולול בעת נטילת פבוקסיל. נטילת פבוקסיל עלולה להאט את סילוק התרופה פרולול מהגוף מה שבאופן תיאורטי עלול להגביר את ההשפעה של פרולול על לחץ הדם וקצב הלב (הדופק). ניתן לעקוב אחר לחץ הדם וקצב הלב על מנת לוודא שהערכים תקינים ואינם נמוכים מדי.

התרופה פרולול משמשת לטיפול במצבים רפואיים רבים במינונים משתנים, הסיכון להשפעה משמעותית של שילוב זה מתייחסת בעיקר למינונים גבוהים של התרופה פרולול. במידה וישנה השפעה משמעותית על ערכי לחץ הדם והדופק אצלך ניתן להתייעץ עם הרופא שלך בנוגע לאפשרות הפחתת מינון פרולול או החלפת התרופה לתרופה אחרת מאותה המשפחה בשם "אטנולול" אשר אינה מושפעת מנטילת פבוקסיל. (כל זאת בהתאם למטרה שלמה את נוטלת פרולול שאינה ידועה לי)

בנוגע לתופעות הלוואי שאת מתארת, מהמידע הקיים נראה כי שילוב התרופות לא נקשר בעליה בסיכון לכאבי בטן אך בחילה עלולה להיות תסמין של לחץ דם נמוך כך שמומלץ לבצע מדידות לחץ דם על מנת לוודא את העניין.

בכל מקרה, בחילות וכאבי בטן הם תופעות לוואי מוכרות ואופייניות אצל מי שנוטלים את התרופה פבוקסיל, המופיעות גם ללא קשר לנטילת פרולול ונוטות להשתפר לרוב עם התמשכות הטיפול. על מנת לנסות לצמצם את הסיכון לתופעות מסוג זה ניתן ליטול את התרופה אחרי ארוחה.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

מוזמנים לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה

מרכז למידע תרופתי הדסה

סינדרלה3
21/07/18 23:03

תודה על התשובה המפורטת. אכן שמתי לב שלפסוקסיל יש השפעות "מגבירות" לכל מיני דברים. למשל קפאין. העניין הוא שאני באופן טבעי מאוד רגישה לקפאין {מעט מאוד קפאין עושה לי דופק מאוד חזק וגבוה.. ואין לי שום בעיה לבבית ולא בעיית לחץ דם, לוקחת פרולול רק בגלל דופק טבעי גבוה}. העניין הוא שמאז הפבוקסיל אני מרגישה השפעת קפאין בדברים הכי קטנים.. למשל משקה קל עושה לי  דופק חזק ומהיר, או שוקולד וכו. אז הפסקתי לגמרי לצרוך כל מה שמכיל אפילו טיפת קפאין.. אני כרגע על פבוקסיל 50מ"ג רציתי לדעת, האם כשאעלה את המינון גם הרגישות לקפאין תגדל עוד יותר? ז"א האם התופעה הנל מתגברת ככל שמעלים במינון? לדוגמה.. אם עכשיו כוס שתיית משקה קל עושה לי 120 דופק אז כשאקח יותר פבוקסיל אז הדופק יהיה עוד יותר גבוה? {מאותה כמות משקה}. מקווה שהצלחתי להסביר את השאלה. תודה שוב

ד-ר-דני-זיו
23/07/18 14:57

שלום סינדרלה,

בדומה למקרה עם התרופה פרולול, התרופה פבוקסיל מאיטה את "סילוק" הקפאין מהגוף. תופעות מסוג זה שאת מתארת זוכות להתייחסות בעלון לצרכן של התרופה כפי שניתן לראות כאן, תחת סעיף "שימוש בתרופה ומזון". כפי שמצויין בעלון לצרכן גם כן, צמצום צריכת הקפאין עשויה להקל על תסמינים אלה.

לשאלתך הספציפית, "עיכוב" הסילוק של תרופות מסויימות ושל קפאין הנגרם על ידי פבוקסיל הינו תלוי מינון כך שנטילת מינון גבוה יותר תביא לעיכוב גדול יותר בסילוק. ישנו מחקר אשר בדק באופן ספציפי את השפעת הנטילה של פבוקסיל על רמות קפאין בגוף (ניתן לגשת אליו מכאן) שם אכן נמצא כי נטילת מינון גבוה יותר של פבוקסיל הביאה לרמה גבוה יותר של קפאין. לא נעשתה במחקר בדיקה של התסמינים האופייניים לקפאין כגון אלה שאת מתארת אך באופן תיאורטי בהחלט תיתכן הגברה שלהם לאור עליה ברמות הקפאין בגוף.

כאמור, ההמלצה במקרים מסוג זה היא לצמצם את צריכת הקפאין למינימום האפשרי.

 

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

מוזמנים לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה

מרכז למידע תרופתי הדסה