מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אביתר נשר
מנהל מחלקת השתלות, בית חולים "בילינסון", מרכז רפואי "רבין" תחומי מומחיות: מומחה בכירורגיה כללית כירורגיה אונקולוגית של הכבד השתלות כבד, לבלב, כליה ומעי לימודים: לימודי רפואה בטכניון מקום התמחות: התמחות בכירורגיה כללית בבית החולים איכילוב התמחות על בהשתלות איברים בבית חולים ג'קסון ממוריאל מיאמי פלורידה השתלמויות: השתלמויות בהשתלות כבד מהחי בקנדה, תורכיה וקוריאה חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית להשתלות שטחי התעניינות מיוחדים: השתלות כבד, השתלות מעי, ניסיון קליני קודם: כירורג בכיר בכירורגיה כללית עיסוק במחקר: פיתוח מכשור רפואי כירורגי לניתוחים בכירורגיה כללית
ד
ד"ר רותי רחמימוב
מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה . עוסקת שנים רבות בתחום הנפרולוגיה של השתלות , הכולל את ההכנה להשתלה של מועמדים להשתלה ותורמי כליה וכן את המעקב אחר מושתלי כליה מנהלת היחידה להשתלות כליה במערך לנפרולוגיה בבית החולים בילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/nephrology-and-hypertension/Pages/dr_r_rahamimov.aspx
ד
ד"ר אסנת שטרייכמן
רופאה מומחית ברפואה פנימית ובמחלות ריאה. רופאה בכירה, המערך למחלות ריאה ולאלרגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר רוני ברוך
מומחה לרפואה פנימית נפרולוגיה והשתלות כליה . נפרולוג מערך השתלות אברים של בח איכילוב . אחראי על הכנת החולים לפני ההשתלה והמעקב לאחר השתלת כליה .או כליה לבלב .(גם השתלות מתורם קדוורי וגם השתלות מתורם חי ) ..במרפאת ההשתלות נמצאים במעקב כאלף חולים שעברו השתלת אברים. ונצבר נסיון רב בתחום הרפואי המורכב והיחודי למושתלי אברים.
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
יעל חריף
יעל חריף
מתאמת מרפאת מושתלי כבד בבית החולים בילנסון

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימושתליםבקשה למידע בקשר להשתלת כליה בחו"ל

בקשה למידע בקשר להשתלת כליה בחו"ל

17/08/18 15:09
2 תגובות

שלום, קרוב משפחה הזקוק לתרומת כליה, נמצא ברשימות הממתינים לתורם בארץ אך הוא כבר מבצע דיאליזות. אנו המשפחה מעוניינים לקבל מידע ממי שעבר את התהליך בעיקר בהשגת תורם מחו"ל.
תודה


תגובות

שלום איתן היקר מאוד קשה לראות בן משפחה בדיאליזה בגלל ירידה באיכות החיים הכרוכה בדיאליזה .השתלת כליה היא אלטרנטיבה הרבה יותר טובה כי היא משפרת הן את איכות החיים והן את אורך החיים הצפוי כדי להגיע להשתלה צריך כמובן להיות במצב בריאותי טוב כדי לעמוד בניתוח ובתרופות לאחר מכן . תורם כליה יכול להיות אדם שנפטר ומשפחתו הסכימה לתרום את איבריו או תורם חי. תשומת לבך שמי שחתום על כרטיס אדי מקבל נקודות שמקדמות אותו בתור להשתלה מנפטר ( לאחר 3 שנים מהחתימה). תורם חי יכול להיות בן משפחה או חבר או אדם זר שמעוניין לעזור ולתרום מגופו ללא תמורה. במקרה הזה התרומה היא אישית וללא המתנה. ולכן תמיד צריך להתחיל ולפנות לקרובים ולראות מי יכול לתרום. קיימות עמותות העוזרות למציאת תורמים כשאין מישהו קרוב שיכול לתרום למשל עמותת מתנת חיים אבל גם אצלן התור ארוך. השתלות כליה מתורם חי בתשלום אינן חוקיות בארץ ובעולם ואני ממליצה לך לא להכנס לכך כי מדובר בתווך על ידי גורמים עבריינים והשתלות שנעשות בצורה שאינה מפוקחת וכרוכה בסיבוכים רבים יותר .

דבורה51
01/10/18 10:21

שלום איתן, אני בת 67 מושתלת כליה בחו"ל לפני למעלה משנה לאחר המתנה ארוכה וטיפולי דיאליזה שפגעו משמעותית באיכות החיים מבחינה רפואית ומנטלית.הבנתי שאין סיכוי לבצע השתלה בארץ מהחי או מהמת העדיפות להשתלות בארץ היא לצעירים מתחת לגיל 60.בני משפחתי ובמיוחד בעלי רצו להציל את חיי בכל מחיר ולכן ביצענו את ההשתלה בחו"ל בהצלחה מלאה והיום איני נזקקת לדיאליזה והקריאטינין שלי נמוך מאד יחסית למצבי לפני ההשתלה.נכון שהשתלה בארץ נחשבת מתורם שאינו בן משפחה להשתלה לא חוקית.אבל להבנתי אדם חפץ חיים לא מתעניין בחוקיות המהלך אלא בהצלת חייו וכמובן לא על חשבון חייו של התורם. אם לא מתאפשר בארץ מבצעים השתלה בחו"ל וישנם גופים שמבצעים בחו"ל והם אמינים מאד על פי ניסיוני וניסיון רבים נוספים כמוני שביצעו השתלה בחו"ל בעזרתם. כמובן שישנם נשמות "טהורות" שמנסות להכשיל כל השתלה שמבוצעת בחו"ל כמו פרופ. גי לביא ועוד ולא מעניין אותם הצלת חיים אלא ניפוח האגו שלהם. אז אל תחכו שהישועה תגיע מהארץ ותעשו בחו"ל וכך תמנעו נזק נוסף שהדיאליזה גורמת לגוף המטופל קרוב המשפחה שלכם.