מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשלום מבקשת עצות ועזרה

שלום מבקשת עצות ועזרה

09/09/18 22:44
2 תגובות

אני נוטלת תרופות כבר כמה שנים, וכבר הרבה זמן אני רוצה להפחית בכמות של התרופות. אז בעצת הפסיכיאטרית הורדתי את הכדור פרפרנאן אך לאחר כמה ימים חזרתי אליו כי הגוף שלי לא נתן לי. כאילו שהרעלים של התרופה נמצאים אצלי בגוף כל כך הרבה שנים שהגוף כבר תלותי בעצמו ולא נותן לי להיות בלעדיו, שזה אומר עליה בחרדות, חוסר בשינה ושלל תופעות שאי אפשר לחכות חודש עד שהן יעברו אם בכלל, כי הן בלתי נסבלות.
וזה הפחד הגדול שאני אהיה תלויה בכל התרופות האלה לתמיד. וזה לא שאני מספקת לעצמי תרוצים, אני באמת רוצה להפחית את הכמות. מישהו יודע איך מפחיתים או מורידים למשל כדור פרפרנאן 4 מ"ג? אני ממש מבקשת עזרה. יש מקומות מסוימים שאני יכולה לפנות, או כל דבר..?


תגובות

שלום אנה,

התהליך שאת עוברת בהורדת טיפול תרופתי הוא תהליך טבעי. טוב שאת עוברת אותו בליווי עם הפסיכיאטרית שלך ושאת לא עושה זאת עצמאית.

היות שלקחת שנים את התרופה פרפנאן, גם תהליך השינוי וההורדה צריכים להיות הדרגתיים ואיטיים. כנראה שבמקרה שלך (ושל רבים אחרים) התהליך לשינוי צריך להיות ארוך יותר על פרק כמה שבועות עד שניתן להרגיש הטבה. הצעות להורדה במינון: ניתן לקחת חצי טבליה לפרק זמן ארוך יותר של כמה שבועות, ואז לקחת יום כן יום לא את הטיפול התרופתי במשך שבוע – 10 ימים לפחות ואז להפסיק לחלוטין. חשוב להתייעץ עם הפסיכיאטרית לגבי אופן הירידה המתאים.

(נקודה חשובה, על אף שבהוראות היצרן כתוב שלא לחצות את הכדור, לא מצאתי סיבה מספקת כימית, מדוע האיסור הזה קיים. על פניו, למקרה הנ"ל, ניתן לחצות את הכדור להורדת מינון באופן הדרגתי. חשוב לקחת אחרי האוכל למנוע אי נעימות במערכת העיכול).

מאוד ייתכן שצריך להתחיל את הירידה ההדרגתית עם תרופה אחרת כדי להפסיק לחלוטין - זה תלוי במידת החוויה שלך לתופעות לוואי.

השילוב של הפסקת הטיפול תוך ליווי צמוד, ובעיקר ליווי של מטפל בתחום הטיפול הקוגנטיבי ההתנהגותי, CBT , יאפשר הצלחה בהפסקת הטיפול התרופתי. התהליך הנכון יותר הוא בליווי של איש מקצוע מטפל שאפשר לגשת אליו הרבה יותר פעמים (אלא אם הפסיכיאטרית זמינה לשיחה אחת לשבוע...או איך שאת מרגישה לנכון).

המסר העיקרי במה שאני רוצה לכתוב לך הוא -  ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי ויש רבים שמצליחים להפסיק, וללא נזק לכל החיים.

 

מקווה שסייעתי בתשובותיי, שיהיה לך בהצלחה להגשים את מטרותיך והרבה בריאות,

ד"ר ורדית קלמרו

רוקחת קלינית

 

ואם מתאים לך, את מוזמנת לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

אנה1020
14/09/18 17:47

תודה רבה על התשובה המפורטת!!

אני צריכה לקבוע תור עם הפסיכיאטרית שלי כדי לראות מה היא אומרת על נטילת חצי כדור

אני מקווה שאצליח, אך בנתיים בגלל חשש מתופעות הלוואי שיצוצו במהלך ניסיון הגמילה אדחה את זה קצת...

אמן שזה יצליח!!