מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהאיך זה להיות בולמית

איך זה להיות בולמית

אנונימי
אנונימי
08/10/18 14:48
1 תגובות

בטח שאלתם את עצמכם איך ההרגשה להיות בולמית
זה כמו שתשאלו את עצמכן איך ההרגשה להיות לבד. ולא, לא לבד אחה״צ, או לבד בבית. להיות מוקפת באנשים באוהבים בריגושים אבל ריקה מתחושות.
זה מתחיל מהערות ״בצחוק״ אחר כך בגדים שכבר לא עולים,מראה,משקל,ויורד כל הביטחון העצמי. אז מה שעושים זה מחפשים את הדרך המהירה ביותר להגיע למטרה של לרצות את עצמך ובעיקר את האחרים שכל הזמן נותנים ביקורות ובוחנים. פותחים את כל דלתות המטבח ממתוק ועד מלוח מבשר ועד חלב כל מה שנכנס ואפילו יותר. מסיימים לאכול עולים לחדר או לשירותים נועלים את הדלת וככה חיים בהסתתרות. אחרי שאוכלים כל דבר אפשרי עם הידיים אז מרגישים מלוכלכים יורקים הכל לאסלה או לפח ואחכ את הידיים שוטפים. שוטפים מהשקרים והעלבון, כמה לא יכולת להחזיק את עצמך. ובוכים, בוכים הרבה מול המראה כשכל האיפור מרוח כי מעצמך את כבר לא יכולה לברוח. וככה יום ולילה החיים הופכים לשגרה שמתעסקת רק באוכל כבר מצאתי שיטות שלא ישמעו את ההקאות. פותחים את הברז במקלחת או בחדר מגבירים את הטלוויזיה. מפסיקים להתאפר שלא יימרח כל האיפור וזה עוד במצב טוב כשאת זוכרת לאהוב קצת מעצמך ועכשיו מה שנשאר זה לשנוא את עצמך. אוי מה עוללתי לעצמי ! ! !
השיניים הולכות ונרקבות הכאבי בטן וראש נהיים נוראיים הסחרחורות והעייפות לא מפסיקות העליות וירידות במצב הרוח שהכי נורא זה דיכאון, מתמכרת לשתייה כדי לא לסבול, תחושת הכאב בלסת וגם השריפה בגרון כבר עברה כל גבול, והשקרים להורים כמו ״אכלתי מקודם אני לא רעבה תודה״. את הולכת לסופר הקרוב וממלאת את העגלה בכל טוב מבזבזת המון כסף על אוכל כל כך טעים ונפלא שבכלל יוצא בעוד רגע בכוונה. נשכבת במיטה שומעת שירים ואז בוכה ומקללת. מקללת את העולם כי הוא אשם בהפרעה שלך. כלום כבר לא חשוב אפילו לא אהבה כי את לא אוהבת את עצמך אז את כבר בקושי יוצאת. את מרגישה צבועה ושקרנית לא רק כלפיהם אלא גם כלפי עצמך. כי ככה זה להיות עם הפרעת אכילה לבזבז המון כסף ואת עצמך על בעיה כל כך קטנה שתופסת לך את כל הזמן את כל המחשבות ואת כל הדמעות ומשתלטת עלייך לאט לאט.


איך זה להיות בולמית

תגובות

תודה אנונימית על השיתוף הנוקב. מקווה שאת נעזרת..